Navarro atzīts par Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Lietuvā notikušā Eiropas vīriešu basketbola čempionāta vērtīgāko spēlētāju atzīts uzvarētāju komandas Spānijas saspēles vadītājs Huans Karloss Navarro.

Jau vēstīts, ka svētdien Eiropas čempionāta finālā 2009. gada čempionāta uzvarētāji spāņi ar 98:85 pārspēja Francijas izlasi, tādējādi nosargājot kontinenta spēcīgākās komandas titulu.

31 gadu vecais Navarro savu veiksmīgāko sniegumu demonstrēja izslēgšanas spēlēs, ceturtdaļfināla mačā pret Slovēniju gūstot 26 punktus, pusfināla cīņā pret Maķedoniju iekrājot 35 gūtos punktus, bet finālā spānis tika pie 27 punktiem.

Kopumā čempionāta 11 spēlēs Navarro vidēji laukumā pavadīja 27,1 minūti, kuru laikā guva vidēji 18,7 punktus, veica trīs rezultatīvas piespēles ik mačā un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas.

Navarro tika iekļauts arī čempionāta simboliskajā piecniekā, kurā ierindoti arī Francijas izlases līderis Tonijs Pārkers, Maķedonijas vienības vilcējspēks Bo Makkalebs, Andrejs Kiriļenko no Krievijas un vēl viens Spānijas izlases pārstāvis Po Gasols.

Jau vēstīts, ka pēdējā komanda, kas divas reizes pēc kārtas uzvarējusi Eiropas čempionātā, bija Dienvidslāvija 1995. un 1997. gadā.

Francijas basketbola izlase līdz šim Eiropas čempionāta finālā bija spēlēja tikai vienu reizi, kad 1949. gadā izšķirošajā mačā zaudēja Ēģiptei.

Tikmēr Spānija no pēdējiem sešiem Eiropas čempionātiem finālmačā piedalījās ceturto reizi, tiekot pie otrā panākuma. Kopumā Spānijas izlase finālā spēlējusi astoņas reizes, bet uzvarējusi divreiz.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajā spēlē par trešo vietu Krievija ar 72:68 uzvarēja Melnkalni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu