Spānija otro reizi pēc kārtas triumfē Eiropas čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otro reizi pēc kārtas par Eiropas čempioni (EČ) basketbolā svētdien Kauņā (Lietuvā) kļuva Spānijas basketbola valstsvienība, kas turnīra finālā ar rezultātu 98:85 pārliecinoši uzvarēja Francijas izlasi.

Spēli ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem iesāka Francijas izlase, taču spāņi, pateicoties ātrai pārejai no aizsardzības uzbrukumā, neļāva pretiniekiem atrauties.

Pēc nospēlētām piecām minūtēm vadībā ar 11:10 jau atradās Spānijas izlase. Ātru basketbolu piekopjošie spāņi atrada veidus, kā nostabilizēt savas pozīcijas, izvirzoties vadībā ar 17:12 un vēlāk ar 22:14 un 25:17, kad izteikti sarežģītu tālmetienu realizēja Marks Gasols. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 25:20 Spānijas valstsvienības labā.

Huans Karloss Navarro (baltajā tērpā)
Huans Karloss Navarro (baltajā tērpā) Foto: AFP/LETA

Arī turpinājumā cīņa ritēja rezultatīvi, kas bija pa prātam šajā basketbola elementā spēcīgajiem spāņiem. Lieliski spēlē no rezervistu soliņa iesaistījās Rūdijs Farnandess, gūstot 8 punktus, taču vienā no spēles epizodēm viņš cīņā zem groza ļoti rupji nospēlēja pret Pārkeru, laukumā tādējādi izceļoties pirmajiem asumiem.

Tas jūtami ietekmēja spēles gaitu, lai arī pēc pirmā puslaika Spānijas pārsvars bija deviņi punkti - 50:41.

Tonijs Pārkers
Tonijs Pārkers Foto: AP/Scanpix

Tiesa, ceturtdaļas vidū pēc ilgāka klusuma brīža veiksmīgi sāka darboties Francijas izlases uzbrukums, rezultātam kļūstot 60:54 esošo čempionu labā, taču, līdzīgi kā citās epizodēs, tūlītēju atbildi sniedza Spānija, ātri panākot 13 punktu pārsvaru - 67:54.

Spēles pēdējās desmit minūtes Spānijas izlases basketbolisti sagaidīja ar jau minēto 13 punktu pārsvaru - 75:62.

Ceturtajā ceturtdaļā Francijas izlase vairs nespēja mainīt spēles ritējumu, neatrodot veidus, kā apturēt pretinieku ātros uzbrukumus. Mača beigas spāņi aizvadīja bez liekas nervozitātes, tiekot pie uzvaras ar rezultātu 98:85.

Spānija - Francija 98:85 (25:20, 25:21, 25:21, 23:23)

Atlēkušās bumbas: 32 - 32

Kļūdas: 8 - 15

Kārtējo teicamo spēli Spānijas izlases rindās aizvadīja Huans Karloss Navarro, kurš guva 27 punktus un veica 5 rezultatīvas piespēles. Vēl uzvarētāju labā Hosē Manuels Kalderons un Pau Gasols guva pa 17 punktiem.

Francijas izlases rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Tonijs Pārkers, viņa kontā arī 5 rezultatīvas piespēles un 5 atlēkušās bumbas. Tikmēr Boris Diāvs guva 12 punktus, izpildīja 7 rezultatīvas piespēles, kā arī savāca 4 atlēkušās bumbas.

Abas finālistes nodrošināja vietu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Spānija ir pirmā komanda, kas pēc 14 gadu pārtraukuma izcīna Eiropas čempiontitulu otro reizi pēc kārtas. Toreiz - 1995. un 1997. gadā to paveica Dienvidslāvija.

Jau vēstījām, ka bronzas turnīrā godalgas izcīnīja Krievijas valstsvienība, kas mazajā finālā ar rezultātu 72:68 pieveica Maķedonijas nacionālo komandu.

Ainara Bagatska vadītā Latvijas komanda, cīnoties bez uzvarām turnīrā, neizkļuva no apakšgrupas, kurā piedzīvoja piecus zaudējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu