Lietuvas basketbola izlasei piektā vieta Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piekto vietu Eiropas basketbola čempionātā vīriešiem sestdien izcīnīja mājiniece Lietuva.

Mačā par piekto vietu Lietuvas valstsvienība ar rezultātu 73:69 (14:20, 18:17, 24:11, 17:21) pieveica Grieķiju.

Vēl nepilnu pusminūti pirms spēles beigām Grieķija spēja pietuvoties līdz 68:69, tomēr pēdējās sekundēs nedaudz pārliecinošāk nospēlēja mājinieki.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 13 gūtajiem punktiem bija Martīns Pocjus, 12 punkti bija Darjus Songaila kontā, bet kopā vismaz desmit punktus guva seši Lietuvas izlases spēlētāji.

Savukārt Grieķijai ar 16 punktiem palīdzēja Nikolass Kalatess.

Līdz ar to Lietuva un Grieķija garantēja sev vietu nākamajā vasarā paredzētajā Londonas olimpisko spēļu papildu kvalifikācijas turnīrā, bet Serbijai un Slovēnijai vairs nebūs iespēju pretendēt uz dalību Olimpiādē.

Par Eiropas čempionāta finālistēm piektdien kļuva Spānija un Francija. Pusfinālos pašreizējie Eiropas čempioni spāņi ar 92:80 pieveica Maķedoniju, savukārt Francijas izlase ar 79:71 pieveica Krievijas vienību, kas turnīrā vienīgā līdz šim nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Francijas basketbola izlase līdz šim Eiropas čempionāta finālā spēlējusi tikai vienu reizi, kad 1949.gadā izšķirošajā mačā zaudēja Ēģiptei.

Fināls un spēle par trešo vietu notiks svētdien.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu