Navarro 35 punkti palīdz Spānijai smagā cīņā pieveikt Maķedoniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Par pirmo Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālisti piektdien kļuva Spānijas valstsvienība, kas, lielā mērā pateicoties Huana Karlosa Navarro 35 gūtajiem punktiem, ar rezultātu 92:80 (26:18, 18:27, 27:17, 21:18) pieveica Maķedoniju.

Vēl pēc pirmā puslaika vadībā ar vienu punktu atradās Maķedonija, bet otrajā puslaikā Navarro sekmīgais sniegums palīdzēja pašreizējai Eiropas čempionvienībai nosvērt uzvaras kausus savā virzienā.

Navarro šajā mačā realizēja astoņus no 14 izpildītajiem divpunktu metieniem, piecus no deviņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat Spānijas izlasē iespaidīgu sniegumu demonstrēja arī brāļi Gasoli - Po kontā bija 22 punkti un 17 atlēkušās bumbas, bet Marks izcēlās ar 11 punktiem un desmit bumbām zem groziem.

Tikmēr Maķedonijas izlases līderis Bo Makkalebs guva 25 punktus.

Otrajā pusfinālā plkst.21 Francijas izlase tiksies ar Krievijas vienību, kas turnīrā vienīgā vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Abas finālistes garantēs vietu 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, bet nākamās četras komandas iegūs iespēju sacensties papildu kvalifikācijas turnīrā.

Fināls un spēle par trešo vietu Eiropas čempionātā notiks svētdien.

Savukārt sestdien tiks aizvadīta spēle par piekto vietu, kurā Lietuva tiksies ar Grieķiju, un mačs par septīto vietu starp Slovēniju un Serbiju.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla dueļos Spānija ar rezultātu 86:64 samērā pārliecinoši pieveica Slovēniju, Maķedonija ar 67:65 apspēlēja Lietuvas valstsvienību, Francijas vienība ar 64:56 uzvarēja Grieķiju, bet Krievija ar 77:67 pieveica Serbiju.

Visas izslēgšanas spēles komandas aizvada Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu