Francijas izlase kļūst par trešo EČ pusfinālisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Lietuvā notiekošā Eiropas vīriešu basketbola čempionāta trešajā ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien izcīnīja Francijas izlases spēlētāji, kas ar 64:56 (14:17, 13:14, 13:12, 24:13) pārspēja Grieķijas valstsvienību.

Uzvarētāju labā aizvadītajā spēlē 18 punktus guva komandas līderis Tonijs Pārkers, bet 16 punktus iekrāja Nando de Kolo. Tikmēr Grieķijas izlases rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Jannis Burusis.

Spēle iesākās ar Grieķijas basketbolistu izrāvienu ar 15:4, taču līdz cīņas 21.minūtei Francijas izlase atjaunoja dueļa sākotnējo līdzsvaru, panākot neizšķirtu 21:21. Tiesa, līdz pat 28.minūtei visu laiku vadībā ar pāris punktiem atradās Grieķijas izlases spēlētāji.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā vadībā beidzot izvirzījās Francijas valstsvienība (47:45), saspringtā cīņas noslēgumā tomēr nosargājot iegūtās pozīcijas.

Francijas pārstāvji pusfinālā mērosies spēkiem ar pēdējā ceturtdaļfināla pāra spēcīgāko komandu, kurā piektdien Krievijas valstsvienība, kas turnīrā vienīgā vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta otro spēcīgāko komandu Serbiju.

Savukārt Grieķijas basketbolisti piektdien aizvadīs pusfināla spēli par 5.-8.vietu, sacenšoties ar Krievijas un Serbijas cīņas zaudētājiem.

Jau vēstīts, ka pirmajā pusfināla spēlē par 5.-8.vietu ceturtdien mājinieki lietuvieši ar 80:77 uzvarēja Slovēniju, kas tādējādi cīnīsies par septīto vietu turnīrā.

Lietuvas izlase savukārt nodrošinājusi ceļazīmi uz 2012.gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

2012.gada olimpiskajām spēlē Londonā automātiski kvalificēsies turnīra finālisti, bet komandas, kas ierindosies 3.-6.vietā, piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

Kā ziņots, trešdien Eiropas čempionvienība Spānija ceturtdaļfinālā ar rezultātu 86:64 samērā pārliecinoši pieveica Slovēniju, bet Maķedonija ar 67:65 apspēlēja Lietuvas valstsvienību.

Spānijas un Maķedonijas komandas pusfinālā tiksies savā starpā.

Piektdien notiks abas pusfināla spēles, kā arī otra pusfināla cīņa par 5.-8.vietu.

Sacensību fināls paredzēts svētdien.

Visas izslēgšanas spēles komandas aizvada Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu