Maķedonijas treneris: Tas ir mūsu lielākais panākums sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maķedonija trešdien Eiropas basketbola čempionātā (EČ) šokēja visu Lietuvu, uzvarot EČ turnīra favorītus un mājiniekus ar rezultātu 67:65. Maķedonijas treneri un spēlētāji uzvaru vērtē ļoti augstu un norāda, ka izlase spējīga pacīnīties arī par augstākām vietām.

„Es nedomāju, ka kāds prognozēja šādu iznākumu. Tas ir lielākais Maķedonijas panākums valsts sporta vēsturē,” pēc spēles savu sajūsmu neslēpa Maķedonijas treneris Marins Dokuzovskis.

Uzvarētāju rezultatīvākais spēlētājs bija naturalizētais amerikānis Bo Makkalebs, kurš guva 23 punktus. Viņš norāda, ka spēlētāji labi realizēja trenera norādījumus.

„Izjūtas ir lieliskas. Mēs izcīnījām lielu uzvaru pret Lietuvu viņu pašu mājās. Šodien 15 000 fanu bija pret mums, tomēr mēs izturējām šo spiedienu. Es izbaudīju spēli pret tik lielisku fanu atbalstu. Treneris norādīja būt agresīviem, mēs to izpildījām,” pastāstīja Makkalebs.

Lietuvieši sarūgtināti

Tikmēr no piedzīvotā šoka nevar atgūties Lietuvas spēlētāji un treneri. „Apsveicu Maķedoniju. Viņi izdarīja lielisku darbu. Komanda izpildīja svarīgus metienu spēles izskaņā, kā arī spēlēja gudri, pareizi un lieliski. Mūsu problēma visas spēles laikā bija atlēkušo bumbu savākšana. Kad spēle nonāk izšķirošā stadijā, viens metiens var būt liktenīgs, kas arī notika. Mums ir liela vilšanās, tomēr basketbolistiem jāparāda raksturs. Mums EČ vēl nav beidzies,” paziņoja lietuviešu treneris Ķēstutis Kemzura.

Lietuva spēlēs par 5.-8. vietu

Uzvarētāju rindās par labāko punktu guvēju kļuva jau minētais Makkalebs ar 23 punktiem, bet 15 punktus guva Vojdans Stojanovskis.

Tikmēr Lietuvas komandas labā 13 punktus guva un 6 atlēkušās bumbas izcīnīja Roberts Javtoks, par punktu mazāk guva Darjus Songaila, bet 9 punkti un 9 atlēkušās bumbas Manta Kalnieša rēķinā.

Pusfinālā Maķedonijas izlase sestdien spēkosies ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Spāniju, kas ceturtdaļfinālā trešdien ar 86:64 samērā pārliecinoši pieveica Slovēniju.

Savukārt Lietuvas basketbolisti ceturtdien pusfināla spēlē par 5.-8. vietu tiksies ar Slovēniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu