LBS valde piedāvā Bagatskim turpināt darbu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde uzklausīja vīriešu valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska pārskatu par komandas startu Eiropas čempionātā un pilnvaroja LBS ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu panākt vienošanos ar treneru kolektīvu turpināt darbu uz nākamajiem diviem gadiem, informē LBS mājas lapa.

Pārskata ziņojumā Bagatskis uzsvēra, ka sagatavošanās posmā izdevies paveikt visu plānoto, labāko sportisko formu sasniedzot uz Eiropas čempionāta sākumu. Kaut arī sastāvs bija ļoti jauns, izdevies panākt, ka komandas spēlē tikpat kā nav bijuši kritumi un pieļauts ļoti maz tehnisko kļūdu. Visi spēlētāji ieguvuši nenovērtējamu pieredzi.

Izlasē cer redzēt Biedriņu, Bērziņu un Janičenoku

Runājot par nākotni, treneris norādīja, ka liela nozīme būs spēlētāju karjeru attīstībai klubos, kā arī izteica cerību, ka daži pieredzējušie basketbolisti - Andris Biedriņš, Kaspars Bērziņš un Kristaps Janičenoks - varētu atgriezties ierindā un pastiprināt valstsvienību.

Šneps informēja, ka Bagatska ziņojumu uzklausījusi arī treneru komisija. Detalizēta izvērtējuma nav bijis, tomēr kolēģi izteikuši atbalstu valstsvienības līdzšinējai vadībai, kurai vajadzētu turpināt darbu.

Valstsvienība spodrinājusi basketbola reputāciju

Valdes loceklis Žoržs Tikmers uzsvēra, ka treneru kolektīvam izdevies īsā laikā atjaunot valstsvienības prestižu un uzlabot basketbola reputāciju, kas noteikti nesīs augļus ilgtermiņā.

Treneru kolektīvs gatavs turpināt darbu

Bagatskis savā un kolēģu vārdā izteica gatavību turpināt darbu valstsvienībā. LBS valde akceptēja līgumu slēgšanu ar šiem speciālistiem uz nākamajiem diviem gadiem.

Runājot par komandas tuvākajiem mērķiem, valde uzsvēra, ka pirmais uzdevums būs izcīnīt tiesības spēlēt 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Kvalifikācijas sistēma pagaidām nav zināma, FIBA Europe par to sola spriest oktobra vidū.

Bagatskim līgums ar Latvijas Basketbola savienību beidzās pēc Eiropas čempionāta piektās spēles ar Vācijas valstsvienību.

Lai arī Latvijas nacionālā komanda EČ Lietuvā neizcīnīja nevienu uzvaru piecos mačos, LBS valde atzinīgi novērtēja izlases sniegumu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu