Moņas tālmetiens sagādā Krievijai uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uzvaru pēdējā Eiropas basketbola čempionāta (EČ) vīriešiem otrā posma spēlē pirmdien izrāva Krievijas izlase, kas ar 63:61 (19:20, 18:14, 14:15, 12:12) pieveica Maķedoniju.

Līdz ar to Krievijas izlase uzvarēja F apakšgrupā, kas ceturtdaļfinālā tai ļaus tikties ar Serbiju, bet Maķedonija spēkosies ar turnīra saimnieci Lietuvu.

Vēl pašā mača izskaņā Maķedonijas izlasei bija viena punkta pārsvars, bet uzvaru Krievijai izrāva Sergeja Moņas tālmetiens ar atsitienu pret vairogu. Krievijas izlase turnīrā turpina cīnīties bez zaudējumiem.

Rezultatīvākais Krievijas izlasei ar 14 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Aleksejs Šveds, savukārt Maķedonijai ar 16 punktiem palīdzēja Bo Makkalebs, bet Pero Antiča rēķinā bija 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Slovēnija un Grieķija tiek pie uzvarām

Kā ziņots, pārējās F grupas trešās kārtas spēlē Slovēnijas izlase ar 67:60 (14:12, 28:16, 12:20, 13:12) pieveica Somiju, bet Grieķija ar rezultātu 73:60 (12:13, 20:22, 19:12, 22:13) pārspēja Gruziju.

F grupā, kurā pēc otrā posma apvienojās spēcīgākās C un D grupu komandas, Krievija uzvarēja visās piecās spēlēs, bet Maķedonijas kontā bija četras uzvaras. Grieķija ar trijiem panākumiem izcīnīja trešo vietu, Slovēnijas valstsvienība tika pie diviem panākumiem, Somijas komandai bija viena uzvara, bet Gruzija piecos mačos pie panākumiem netika.

Līdz ar to kļuvuši zināmi visi ceturtdaļfināla pāri - Grieķija tiksies ar Franciju, bet Slovēnija spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu Spāniju.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu