"Lokomotiv" šosezon spēlēs VHL čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kuras pamatsastāvs pagājušajā nedēļā gāja bojā aviokatastrofā, šosezon spēlēs Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

Vienība Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) atgriezīsies nākamajā sezonā, kurā tai jau būs garantēta vieta Gagarina kausa turnīrā. Tas tika nolemts pirmdien pie Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva notikušajā sanāksmē.

"Ļoti cienām "Lokomotiv" kluba vadības pieņemto lēmumu par nespēlēšanu šīs sezonas KHL turnīrā," aģentūrai "RIA-Novosti" pastāstīja Krievijas Sporta ministrs Vitālijs Mutko. "Šodien nolēmām, ka mums jādara viss, lai atbalstītu šo lēmumu."

"Lokomotiv" treneris būs Vorobjovs

"Lokomotiv" komanda VHL čempionātā sāks spēlēt decembrī. Tā tiks izveidota kā jaunatnes komanda. Par tās galveno treneri kļūs Pjotrs Vorobjovs, kurš 2006. gada pasaules čempionātā Rīgā vadīja Latvijas izlasi.

Kā ziņots, pašlaik jau "Lokomotiv" jaunatnes komanda "Loko" startē Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā.

Tikmēr "Lokomotiv" prezidents Jurijs Jakovļevs atklāja, ka vienība no katras KHL komandas nelūgs vairāk par vienu spēlētāju. Vienība arī vēlas, lai tai KHL čempionātā par vienu spēlētāju tiktu palielināts leģionāru limits - tā varēs pieteikt sešus ārzemju hokejistus.

Jau vēstīts, ka 7. septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa "Lokomotiv" komanda, kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārlis Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā uzreiz, tostarp arī Skrastiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu