Slovēnija kļūst par pēdējo EČ ceturtdaļfināla dalībnieci

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par pēdējo Eiropas basketbola čempionāta vīriešiem ceturtdaļfināla dalībnieci pirmdien kļuva Slovēnijas izlase, kas otrā posma F apakšgrupas trešās kārtas spēlē ar 67:60 (14:12, 28:16, 12:20, 13:12) pieveica Somiju.

(Papildināta no 5.rindkopas.)

Pirms pēdējās ceturtdaļas Slovēnija atradās vadībā tikai ar 54:48. Pēdējā ceturtdaļa risinājās nerezultatīvā cīņā, tomēr slovēņi ilgu laiku noturēja drošu pārsvaru. 32 sekundes pirms pamatlaika beigām Somija pēc Peteri Koponena realizēta tālmetiena pietuvojās līdz 64:60, tomēr vēl vairāk cīņu tā nespēja saasināt.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 gūtajiem punktiem bija Erazems Lorbeks, bet ar 13 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Uross Slokars.

Savukārt Somijai 14 punktus guva Koponens, bet 13 punkti bija Šona Hafa rēķinā.

Vēl vienā mačā Grieķija ar rezultātu 73:60 (12:13, 20:22, 19:12, 22:13) pārspēja Gruziju, kaut pēc pirmā puslaika tai vēl bija trīs punktu deficīts.

Uzvarētājiem Konstantīns Vasileadis guva 15 punktus, bet Gruzijai ar 11 punktiem palīdzēja Markess Heinss un Tornike Šengelija.

Pēdējā otrā posma mačā plkst.21 spēkosies E grupas līdervienības Krievija un Maķedonija, kura kāda piedzīvos pirmo neveiksmi turnīrā.

Pašlaik F grupā, kurā pēc otrā posma apvienojās spēcīgākās C un D grupu komandas, Maķedonijai un Krievijai ir maksimāli iespējamās četras uzvaras, Grieķija ar trijiem panākumiem izcīnīja trešo vietu, Slovēnijas valstsvienība tika pie diviem panākumiem, Somijas komandai ir viens panākums, bet Gruzija piecos mačos pie panākumiem netika.

Līdz ar to kļuvuši zināmi pirmie divi ceturtdaļfināla pāri - Grieķija tiksies ar Franciju, bet Slovēnija spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu Spāniju.

Savukārt pēdējie divi pāri kļūs zināmi pēc Krievijas un Maķedonijas mača - spēles uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiksies ar Serbiju, bet zaudētāji ar Lietuvu.

Jau vēstīts, ka F grupas pirmās kārtas mačos ceturtdien Maķedonija ar rezultātu 65:63 pārspēja Gruzijas basketbolistus, Krievija ar 79:60 pieveica Somijas izlasi, bet Grieķija ar 69:60 apspēlēja Slovēnijas valstsvienību.

Savukārt otrajās spēlēs sestdien Somija ar 87:73 pieveica Gruzijas izlasi, Maķedonija ar 68:59 apspēlēja Slovēnijas basketbolistus, bet Krievija ar 83:67 pārspēja Grieķiju.

Kā ziņots, četras ceturtdaļfināla dalībnieces noskaidrojušas E apakšgrupas komandas, kurā apvienojās A un B grupu spēcīgākās vienības. Šajā grupā uzvarēja iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgākā komanda Spānija, kurai sekoja Francija, Lietuva un Serbija, bet ārpus ceturtdaļfināla palika Vācija un Turcija.

Pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras komandas aizvadīs Kauņā. Sacensību fināls paredzēts 18.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu