Vēl tikai nedēļu var pieteikt Latvijas Olimpiskās lāpas nesēju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl tikai vienu nedēļu Latvijas iedzīvotāji var izmantot iespēju mājas lapā www.samsung.lv pieteikt savus kandidātus Olimpiskās lāpas nesēja godam – pieteikt var ikvienu, kurš savus ikdienas pienākumus paveic ar patiesu degsmi, vienlaikus sniedzot atbalstu arī apkārtējiem un sabiedrībai, kurā viņš dzīvo.

Pašlaik ir pieteikti jau 120 potenciālie Olimpiskās lāpas nesēji, no kuriem divi labākie ar Londonas Olimpisko spēļu vispasaules partnera Samsung Electronics Baltics atbalstu 2012. gada vasarā pārstāvēs Latviju Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē.

Olimpiskās lāpas nesēju kandidātu pieteikšanā vislielākā aktivitāte ir vērojama Vidzemes reģionā, no kura ir pieteikti 73 kandidāti. Savukārt no Kurzemes un Zemgales ir pieteikti attiecīgi 24 un 18 potenciālie Olimpiskās lāpas nesēji. Pagaidām viszemākā aktivitāte ir Latgales reģionā, kur ir reģistrēti vien 4 lāpas nesēji.

''Iespēja bez īpašiem nosacījumiem un stingru sportisko prasību izpildīšanas kļūt par daļu no šā globālā vēsturiskā notikuma ir patiešām unikāla. Tāpēc aicinu ikvienu palūkoties sev apkārt un pieteikt Olimpiskās lāpas nesēja godam cilvēkus, par kuriem jūs droši varat teikt, ka viņi ikdienā tiecas paveikt vairāk, nekā no tiem gaida, turklāt, to darot, šie cilvēki palīdz uzlabot ikdienu arī citiem. Ļausim Olimpisko uguni nest tiem, kas to jau sen ir pelnījuši,'' aicina tāllēcēja Ineta Radeviča.

Kandidātus Olimpiskās lāpas nešanai var pieteikt līdz 16. septembrim, apmeklējot interneta mājas lapu www.samsung.lv un ievadot informāciju par ieteicamo kandidātu, kā arī sniedzot pamatojumu, kādēļ tieši šis cilvēks ir jāizraugās par Latvijas Olimpisko lāpas nesēju.

''Reģistrējot kandidātu, ir ļoti būtiski sniegt iespējami izsmeļošāku skaidrojumu, kādēļ šim cilvēkam ir jāuztic pārstāvēt Latviju Olimpiskās lāpas stafetē. Šoreiz tas ir īpaši būtiski, jo par lāpnesi var tikt pieteikti ne tikai sportisti, tādēļ daudzi pieteiktie būs žūrijai pilnīgi nezināmi cilvēki un sniegtais apraksts būs pirmais faktors, kas palīdzēs izvēlēties piemērotākos kandidātus,'' skaidro Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

No visiem pieteiktajiem kandidātiem 19. septembrī žūrija izvēlēsies 20 labākos, ar kuriem tiksies individuāli, lai jau 30. septembrī pieņemtu galīgo lēmumu par diviem uzvarētājiem, kuri pārstāvēs Latviju kādā no Olimpiskās lāpas stafetes posmiem Lielbritānijā laikā no 2012. gada 18. maija līdz 27. jūlijam

Samsung Olimpisko lāpas nesēju atlases žūrijas komisijā ir Aldons Vrubļevskis (Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents), Sangho Jo (Samsung Electronics Baltics prezidents), Uļjana Semjonova (olimpiskā čempione un Latvijas Olimpiešu sociālā fonda vadītāja) un Ineta Radeviča (Samsung sūtne Londonas Olimpiskajām spēlēm Latvijā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu