Ķiksim zelts un sudrabs Eiropas meistaru čempionātā trekā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: uec.ch

Viens no visu laiku labākajiem Latvijas treka braucējiem Ainārs Ķiksis šajā nedēļā izcīnījis zelta un sudraba medaļas Lielbritānijā notiekošajā Eiropas meistaru čempionātā treka riteņbraukšanā sprinta un individuālajās distancēs.

2013. gada Eiropas meistaru čempionāts riteņbraukšanā trekā šogad norisinās Velsas pilsētiņā Ņūvportā. Pēc ilgāka pārtraukuma šāda mēroga sacensībās startēja arī Latvijas pārstāvis. Mūsu valsts godu aizstāvēja viens no visu laiku labākajiem latviešu trekistiem – Ainārs Ķiksis. Valmierietis, kurš savu profesionālo karjeru noslēdza pirms 10 gadiem, triumfējot Eiropas čempionātā, šogad nolēma atsākt startus treka riteņbraukšanā.

Gatavošanās laikā Eiropas meistaru čempionātam Ķiksis pēdējās trīs nedēļas pavadīja velotrekā. Visu iepriekšējo sezonas laiku viens no izcilākajiem latviešu trekistiem trenējās šosejas riteņbraukšanā, startējot «X Sports kausa izcīņā», kas bija labs posms sagatavošanās procesā. Ķiksis Ņūvportas pilsētas trekā startēja individuālajā un sprinta braucienos.

Pirmajā dienā norisinājās individuālie braucieni. Ķiksis startēja 40 – 44 gadus veco vīru grupā, kuras dalībniekiem bija jāveic 750 metru distance jeb trīs apļi. Visātrāko rezultātu izdevās uzrādīt mājiniekam Nīlam Poteram, kurš finišēja pēc 48,93 sekundēm. Par prieku Latvijas līdzjutējiem otro vietu un sudraba medaļu izcīnīja Ainārs Ķiksis, kurš no uzvarētāja atpalika par 0,28 sekundēm. Trešajā vietā finiša līniju šķērsoja norvēģis Džozefs Santanelo.

Kā pēc finiša atzina pats Ainārs, viņš skatījies uz pasaules rekordu, tomēr pašreizējā sagatavotība vēl neļāva nopietni pretendēt uz tā pārspēšanu. Kopumā valmierietis bija apmierināts ar savu sniegumu individuālajā braucienā, īpaši ņemot vērā to, ka nācies ieguldīt lielu personīgo finansējumu.

Trešajā sacensību dienā notika sprinta braucieni. Vispirms sportisti aizvadīja kvalifikācijas braucienus, kuros savā vecuma grupā absolūti labāko rezultātu uzrādīja Ainārs Ķiksis, aiz sevis atstājot trīs britus. Veiksmīgs latvietim bija arī turpinājums. Ķiksis uzvarēja nākamos trīs raundus un pārliecinoši iekļuva pusfinālā, kur viņam pretim stājās norvēģis Džosefs Santanelo. Arī šeit Latvijas trekistam izdevās izcīnīt uzvaru. Lielajā finālā Ķikša pretinieks bija individuālā brauciena uzvarētājs Poters. Spraigā cīņā par Eiropas čempionu kļuva Latvijas pārstāvis, tādējādi triumfējot kādā no kontinenta čempionātiem pēc desmit gadu pārtraukuma.

Kā pastāstīja jaunais Eiropas čempions, viņš ir gandarīts par izcīnīto čempiona titulu pēc desmit gadu pārtraukuma. Ķiksis arī atklāja, ka startēs pasaules meistaru čempionātā, kas oktobrī norisināsies Mančestrā. Šīm sacensībām valmierietis gatavosies Maskavas velotrekā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu