Serbija pēc dramatiskas uzvaras pār Turciju iekļūst EČ 1/4 finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dramatisku uzvaru Eiropas vīriešu basketbola čempionāta otrā posma E apakšgrupas noslēdzošās, trešās kārtas spēlē svētdien izcīnīja Serbijas izlase, kas ar 68:67 (18:11, 17:16, 21:26, 12:14) sīvā cīņā pieveica Turciju un iekļuva sacensību ceturtdaļfinālā.

Cīņas pēdējā sekundē Ersanam Iljasovam bija iespēja izraut uzvaru Turcijas valstsvienībai, tomēr viņa raidītais divpunktu metiens lidoja grozam garām.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtajiem punktiem bija Milošs Teodosičs, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet turkiem pa 11 punktiem guva Omers Onans un Eness Kanters.

Pēdējās šīs grupas spēlēs plkst.18 Francija spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu Spāniju, bet plkst.21 turnīra saimnieki lietuvieši spēlēs ar Vācijas valstsvienību.

Ja pēdējā spēlē Vācija uzvarēs ar vismaz 11 punktu pārsvaru, tā atstās mājiniekus ārpus čempionāta izšķirošajām cīņām.

Šobrīd E grupā, kurā pēc pirmā posma apvienojās spēcīgākās A un B grupas komandas, kopvērtējumā līderpozīcijā ar četrām uzvarām četrās spēlēs atrodas Francija, kurai ar trijiem panākumiem seko Spānijas izlase. Lietuvas un Serbijas kontā ir divas uzvaras, bet Turcijai un Vācijai ir pa vienam panākumam.

Kā ziņots, E grupas pirmās kārtas spēlēs Spānija ar rezultātu 77:68 pārspēja Vācijas basketbolistus, Francija ar 68:64 pieveica Turcijas izlasi, bet Lietuvas izlase ar 100:90 apspēlēja iepriekšējā Eiropas čempionāta otro spēcīgāko komandu Serbiju.

Savukārt otrajā kārtā Vācija ar 73:67 pieveica Turcijas izlasi, Spānijas komanda ar 84:59 pārliecinoši apspēlēja Serbijas valstsvienību, bet Francija ar 73:67 pārspēja lietuviešus.

Tikmēr F apakšgrupā, kurā pēc otrā posma apvienojās spēcīgākās C un D grupu komandas, pašreiz Maķedonijai un Krievijai ir maksimāli iespējamās četras uzvaras, Grieķijas valstsvienība izcīnījusi divas uzvaras, Slovēnijas un Somijas komandas izcīnījušas pa vienai uzvarai, bet Gruzija četros mačos pie panākumiem nav tikusi.

F grupas komandas turnīra otro posmu noslēgs pirmdien.

Pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras komandas aizvadīs Kauņā. Sacensību fināls paredzēts 18.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu