Par Kuksiku interesi izrāda arī "Valencia Basket" komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Castoria / Metlas

Par Latvijas basketbola izlases uzbrucēju Rihardu Kuksiku nopietnu interesi izrāda arī Spānijas augstākās līgas (ACB) komanda "Valencia Basket", vēsta portāls "tubasket.com".

Spānijas vienība centās sastāvam piesaistīt amerikāni Rodžeru Meisonu, tomēr viņš no piedāvājuma atteicās. Tagad Valensijas klubs nopietni apsverot līguma noslēgšanu ar Kuksiku.

Portāls atgādina, ka ACB komandas parasti nepiesaista basketbolistus, kas Eiropā spēlē pirmo sezonu pēc augstskolas beigšanas. Tomēr Kuksika sekmīgais sniegums Eiropas čempionātā vienību pārliecinājis, ka latvietis jau tagad var spēlēt augstākajā līmenī.

"Valencia Basket" interesi par Kuksiku sestdien savā sociālā tīkla "twitter" profilā atklāja arī cits latviešu basketbolists Kristaps Valters.

"Cilvēki prasa par Kuksiku no Valensijas kluba. Izskatās, ka iespēja parādījusies džekam," rakstīja Valters, kurš šosezon spēlēs citā ACB klubā Malagas "Unicaja".

Pagājušajā sezonā Valensijas komanda, kuras nosaukums vēl bija "Power Electronics", Spānijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijā ar rezultātu 0-2 piekāpās latvieša Jāņa Blūma pārstāvētajai Bilbao "Bizkaia Basket" vienībai

Kā ziņots, Itālijas portāls "Sportando" sestdien vēstīja, ka par latvieti interesi izrāda arī šīs valsts augstākās līgas komanda "Air Avellino".

Tiek ziņots, ka Kuksiks "Air Avellino" komandā varētu aizstāt spēka uzbrucēju Domenu Lorbeku, kurš šobrīd esot savainots un neatrodoties labā fiziskā kondīcijā.

Aizvadītajā sezonā Kuksiks spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta Arizonas štata universitātes klubā "Sun Devils", kur 26 mačos vidēji laukumā pavadīja 27,5 minūtes, gūstot 10,4 punktus, izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas un izdarot 1,8 piespēles.

Kā zināms, šosezon Kuksiks noslēdza karjeru NCAA čempionātā un nākamajā sezonā plāno uzsākt profesionālo karjeru.

23 gadus vecais Kuksis šogad pārstāvēja arī Latvijas izlasi Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur sešās spēlēs vidēji laukumā pavadīja 30,6 minūtes, guva 16 punktus, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles.

Vidēji ik mačā Kuksiks realizēja 3,6 trīspunktu metienus un to darīja ar 58,1 procenta precizitāti.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Eiropas čempionāta pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

"Air Avellino" komanda aizvadītās sezonas Itālijas čempionāta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā ar 1-3 zaudēja Trevīzo "Benetton Bwin" basketbolistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu