Somijas basketbola izlase pārliecinoši pieveic Gruziju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta otrā posma F apakšgrupas otrās kārtas spēlē sestdien Somijas izlase ar rezultātu 87:73 (22:13, 14:20, 25:19, 26:21) samērā pārliecinoši pieveica Gruzijas valstsvienību.

Vēl trešās ceturtdaļas vidū Gruzija zaudēja tikai ar 46:48, taču turpinājumā Somijas basketbolisti veica izrāvienu un pirms pēdējās ceturtdaļas gruzīniem bija deviņu punktu deficīts (52:61). Mača pēdējās desmit minūtēs Somijas izlases uzvara tā pa īstam netika apdraudēta.

Rezultatīvākais Somijas izlasē bija Miko Koivisto, kurš guva 14 punktus, bet pa 12 punktiem iekrāja Peteri Koponens un Tūka Koti.

Savukārt Gruzijas izlases labā 16 punktus guva Viktors Sanikidze.

Pašlaik F grupā, kurā pēc otrā posma apvienojās spēcīgākās C un D grupu komandas, Maķedonijai un Krievijai ir maksimāli iespējamās trīs uzvaras, kas vienībām ļauj priekšlaicīgi nodrošināt sev vietu ceturtdaļfinālā, Grieķijas izlase tikusi pie diviem panākumiem, Slovēnijas un Somijas valstsvienības izcīnījušas pa vienai uzvarai, bet Gruzija četros mačos pie panākumiem nav tikusi.

Nākamajās F grupas otrās kārtas spēlēs plkst.18 Maķedonija tiksies ar Slovēniju, bet plkst.21 Krievijas izlase spēkosies ar Grieķijas basketbolistiem.

Kā ziņots, F grupas pirmās kārtas mačos ceturtdien Maķedonija ar rezultātu 65:63 pārspēja Gruzijas basketbolistus, Krievija ar 79:60 pieveica Somijas izlasi, bet Grieķija ar 69:60 apspēlēja Slovēnijas valstsvienību.

Pēdējās otrā posma spēles F grupas komandas aizvadīs pirmdien.

Kā ziņots, piektdien otrās kārtas mačus aizvadīja arī E apakšgrupas komandas, kurā apvienojušās A un B grupu spēcīgākās vienības.

Šajās spēlēs Vācija ar 73:67 pieveica Turcijas izlasi, Spānijas komanda ar 84:59 pārliecinoši apspēlēja Serbijas valstsvienību, bet Lietuva ar 67:73 piekāpās Francijas komandai.

E apakšgrupā pašlaik, kurā pēc pirmā posma apvienojās spēcīgākās A un B grupas komandas, kopvērtējumā joprojām līderpozīcijā ar četrām uzvarām četrās spēlēs atrodas Francija, kurai ar trijiem panākumiem seko Spānijas izlase. Lietuvas kontā ir divas uzvaras, bet Serbijai, Turcijai un Vācijai ir pa vienam panākumam četrās cīņās.

Pēdējās E apakšgrupas spēlēs komandas aizvadīs svētdien.

Pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras komandas aizvadīs Kauņā. Sacensību fināls paredzēts 18.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu