Latvietis devies ceļā, lai labotu Ginesa rekordu (42)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latviešu skrituļslidotājs Kārlis Bardelis ar pavadošo komandu devies uz Norvēģiju, no kurienes sāksies viņa vairāk nekā 6000 kilometrus garais ceļš līdz Gibraltāram. Ja tas izdosies, viņš būs pirmais cilvēks pasaulē, kas ar skrituļslidām veicis tik garu distanci, un uzstādīs jaunu Ginesa rekordu.

Skrituļslidotājs un viņa komanda šodien organizēja preses konferenci, bet pēc tam devās uz savu treileri, lai atvadītos no ģimenes, tuvākajiem draugiem un interesentiem. Skrituļslidotāja 6153 kilometrus garais ceļojums, kurā viņš šķērsos visu Eiropu, sāksies Norvēģijas pilsētā Nordkapā. Sākotnēji tas iecerēts kā piedzīvojumu brauciens ar vieglo auto un nakšņošanu teltī, taču, pateicoties draugu un profesionāļu iesaistei, aptuveni gada laikā kļuvis par nopietnu ekspedīciju.

Lielākais Kārļa padomdevējs un arī konsultants treniņu procesā bija viens no Latvijas pazīstamākajiem biatlonistiem Jēkabs Nākums, kuru Ginesa rekorda izaicinātājs uzrunāja e-pastā. Gada laikā ar pieredzējušā sportista ziņu izstrādāta īpaša treniņu programma, kas palīdzējusi sagatavoties braucienam.

Kārlis Badelis ar savu lielāko padomdevēju un konsultantu - biatlonistu Jēkabu Nākumu
Kārlis Badelis ar savu lielāko padomdevēju un konsultantu - biatlonistu Jēkabu Nākumu Foto: TVNET

Skaidrojot, kāpēc piekritis palīdzēt ar padomu amatierim, biatlona profesionālis norādīja, ka viņam patīk vērot strauju izaugsmi un tieši šajā sportistu kategorijā notiek vislielākais fiziskās sagatavotības un meistarības lēciens.

«Kārlis man mazliet atgādina latviešu Forestu Gampu. Viņi abi nedomā par neveiksmēm, bet gan to, kā atrisināt šo jautājumu, kam viņš ir ļoti pieķēries.»

Tā kā pirms tam Bardelis nodarbojies ar alpīnismu, zināma fiziskā un izturības bāze viņam ir bijusi. Kāpjot sasalušā ūdenskritumā Norvēģijā pirms diviem gadiem, Kārlis piedzīvoja neveiksmīgu kritienu, salaužot veltņa kaulu.

Skrituļslidotāja komanda (no kreisās): Zane Peneze, Kaspars Cirsis, Miks Valers un Liene Jurgelāne
Skrituļslidotāja komanda (no kreisās): Zane Peneze, Kaspars Cirsis, Miks Valers un Liene Jurgelāne Foto: TVNET

Pēc operācijas domājot par to, ar kādām fiziskajām aktivitātēm vispār varēs nodarboties ikdienā, lai saglabātu fizisko formu, viņš nonācis pie idejas par skrituļslidošanu un tāpat ar ģipsi uz kājas aizgājis līdz veikalam tās piemērīt.

«Par mani tur smējās, bet es tiešām negribēju zaudēt laiku – vēlējos ātrāk sākt braukt,»

viņš saka. Pārvietoties ar skrituļslidām viņš sācis aptuveni divarpus mēnešus pēc operācijas un jau piektajā dienā nolēmis, ka ar tām jāveic garāka distance.

Minētais maršruts izvēlēts tāpēc, ka Nordkaps ir galējais Eiropas ziemeļu punkts. Meklējot informāciju par šo maršrutu, viņam izdevies atrast ziņas, ka to veikusi kāda čehu velosipēdistu komanda, bet izrādās, ka neviens skrituļslidotājs šādu distanci vēl nav veicis. Pašreizējais Ginesa rekords pieder singapūrietim Kahu Suī Čiovam, kurš 2007.-2008. gadā trīs mēnešu laikā veica 6088 kilometrus no Vjetnamas līdz Singapūrai.

Pirms došanās ceļā, Ginesa rekorda izaicinātājs veica simbolisku izbraucienu pa Elizabetes ielu
Pirms došanās ceļā, Ginesa rekorda izaicinātājs veica simbolisku izbraucienu pa Elizabetes ielu Foto: TVNET

Dienā ir paredzēts mērot aptuveni 100 kilometru garu distanci, kas gan var mainīties atkarībā no braukšanas apstākļiem – apņēmīgais skrituļslidotājs ieplānojis braukt divarpus stundas no rīta un tikpat pēc pusdienu pārtraukuma. Brauciena laikā viņam būs jāievēro sportistu uztura režīms un dienā jāuzņem 9000 kaloriju, kas ir aptuveni trīs reizes vairāk nekā pie ikdienas slodzes. Ēdienreizes ir ieplānotas arī divos naktī un četros no rīta, kad būs jādzer enerģijas kokteilis.

Braucienā Kārli pavadīs projekta vadītāja Liene Jurgelāne, brauciena tehniskais speciālists Miks Valers, ceļojumu dokumentēs operators Kaspars Cirsis un žurnāliste Zane Peneze. Viņi sola ziņot par skrituļslidotāja panākumiem radio, sociālajos tīklos, kā arī demonstrēt skatītājiem uzfilmēto materiālu.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu