Spānijas basketbola izlase sagrauj Serbiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta otrā posma E apakšgrupas spēlē piektdien Spānijas izlase ar rezultātu 84:59 (23:14, 20:18, 27:17, 14:10) sagrāva Serbiju, garantējot vietu sacensību ceturtdaļfinālā.

Šajā mačā vēl pēc pirmā puslaika spāņi atradās vadībā ar salīdzinoši nelielo pārsvaru 43:32, bet trešajā ceturtdaļā tā uzvarēja ar 27:17, neatstājot pretiniekiem reālas izredzes uz panākumu.

Rezultatīvākie uzvarētājiem bija brāļi Gasoli - Po izcēlās ar 26 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, bet Marka kontā bija 20 punkti un desmit bumbas zem groziem.

Savukārt Serbijai rezultatīvākais ar 12 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Nenads Krstičs.

Grupas līdere Francija

E grupā, kurā pēc pirmā posma apvienojās spēcīgākās A un B grupu komandas, kopvērtējumā tagad līderpozīcijā ar trijām uzvarām trijās spēlēs atrodas Francija, kurai ar trijiem panākumiem četros mačos seko Spānijas izlase. Lietuvas kontā ir divas uzvaras trijās cīņās, Serbijai un Turcijai ir pa vienam panākumam, bet Vācijas izlasei - trīs zaudējumi trijās cīņās.

Krievija un Maķedonija iekļūst ceturtdaļfinālā

Kā ziņots, ceturtdien otro posmu uzsāka F apakšgrupa, kurā apvienojušās C un D grupu spēcīgākās vienības.

Šajās spēlēs Maķedonija ar 65:63 uzvarēja Gruziju, Krievija ar 79:60 pieveica Somiju, bet Grieķija ar 69:60 pārspēja Slovēniju.

F apakšgrupā pašlaik Maķedonijai un Krievijai ir maksimāli iespējamās trīs uzvaras, kas vienībām ļauj priekšlaicīgi nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā, Grieķijas izlase tikusi pie diviem panākumiem, Slovēnijas vienība izcīnījusi vienu uzvaru, bet Somija un Gruzija trijos mačos pie panākumiem tā arī nav tikušas.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu