Izdzīvojušajam hokejistam Gaļimovam būs jāpārstāda traheja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" hekejistam Aleksandram Gaļimovam smagu apdegumu dēļ būs jāpārstāda traheja, ziņo Krievijas prese. Gaļimovs ir vienīgais "Lokomotiv" hokejists, kurš izdzīvoja traģiskajā "Jak 42" avārijā, kurā dzīvību zaudēja arī mūsu slavenais hokejists Kārlis Skrastiņš.

26 gadus vecā Gaļimova veselības stāvokli ārsti joprojām vērtē kā kritisku, taču stabilu. Viņam konstatēti 90% ķermeņa apdegumi.

Tomēr ārsti kā hokejista smagāko traumu vērtē elpceļu apdegumus, kuri var izraisīt šķidruma uzkrāšanos plaušās.

Izredzes izdzīvot operācijā - nav lielas

Plānots, ka jau tuvākajā laikā Gaļimovam tiks veikta ļoti smaga operācija - trahejas pārstādīšana. Speciālisti atzīst, ka pēc šāda veida operācijas izredzes izdzīvot nav lielas, taču viņi cer, ka Gaļimovam paveiksies, jo viņš pirms tam bijis ļoti labā fiziskā formā.

Patlaban sportists ārstējas slimnīcā Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Krievijas policijas darbinieki bija pirmie, kuri trešdien ieradās avārijas vietā. Viņi pastāstīja, ka Gaļimovs, neskatoties uz ārkārtīgi smagajām traumām, no lidmašīnas atlūzām ūdenī izkļuva paša spēkiem.

Varēja izdzīvot vēl divi

Tikmēr tiesu medicīnas eksperti paziņojuši, ka izredzes izdzīvot aviokatastrofā bijušas vēl vismaz diviem cilvēkiem, ja vien lidmašīna nebūtu iegāzusies ūdenī. Konstatēts, ka šiem diviem cilvēkiem traumas nebija tik smagas, lai izraisītu nāvi, taču viņi noslīkuši. Lūzumi, apdegumi un mugurkaula traumas viņus kavējušas no ūdens izkļūt uz sauszemes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu