Krievijas basketbolisti iekļūst EČ ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vietu Eiropas vīriešu basketbola čempionāta (EČ) ceturtdaļfinālā ceturtdien sev nodrošināja Maķedonijas izlase, kas F apakšgrupas pirmajā cīņā ar 65:63 uzvarēja Gruziju, bet vēlāk ceļazīmi uz astoņu spēcīgāko komandu pulku ieguva arī Krievija, kas ar 79:60 pārspēja Somiju.

Krievi pārvar somu pretestību

Otrajā grupas cīņā Krievijas izlase vadības grožus savā rīcībā ieguva no spēles devītās minūtes, kad izvirzījās vadībā ar 18:14, bet līdz puslaika beigām iekrāja 13 punktu pārsvaru (33:20). Cīņas 27. minūtē Krievijas izlase atradās vadībā jau ar 52:30, līdz mača beigām nosargājot iekrāto pārsvaru.

Krievijas valstsvienības labā komandas līderis Andrejs Kiriļenko guva 14 punktus, bet Somijas izlasē ar tādu pašu gūto punktu skaitu atbildēja naturalizētais Šons Hafs.

Pēdējā E grupas pirmās kārtas spēlē Grieķijas valstsvienība, pateicoties veiksmīgai mača izskaņai, ar 69:60 (18:13, 19:12, 7:21, 25:14) uzvarēja Slovēniju.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Nikolaoss Zisis, bet Slovēnijas izlases rindās 14 punktus iekrāja Jaka Lakovičs.

F apakšgrupā apvienojušās pa trijām spēcīgākajām komandām, kas pirmajā posmā spēlēja C un D grupās, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus. Pašlaik Maķedonijai un Krievijai ir maksimāli iespējamās trīs uzvaras, Grieķijas izlase tikusi pie diviem panākumiem, Slovēnijas vienība izcīnījusi vienu uzvaru, bet Somija un Gruzija trijos mačos pie panākumiem tā arī nav tikušas.

Francija arī kvalificējusies ceturtdaļfinālam

Pašlaik E grupā Francijai ir trīs uzvaras trijās spēlēs un tā sev jau ir nodrošinājusi vietu turnīra ceturtdaļfinālā. Spānijas un Lietuvas kontā divas uzvaras, Serbijai un Turcijai ir pa vienam panākumam, bet Vācijas izlasei - trīs zaudējumi.

Pārējās otrā posma spēles E grupas komandas aizvadīs piektdien un svētdien.

Pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras komandas aizvadīs Kauņā. Sacensību fināls paredzēts 18. septembrī.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu