Arī Maķedonijas basketbola izlase iekļūst ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vietu Eiropas vīriešu basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā ceturtdien nodrošināja Maķedonijas izlase, kas F apakšgrupas pirmajā cīņā ar 65:63 (13:12, 16:14, 25:18, 11:19) uzvarēja Gruziju.

Šis Maķedonijas izlasei bija trešais panākums, kas tai nodrošina vienu no pirmajām četrām vietām grupā, kamēr Gruzijas basketbolisti cieta trešo neveiksmi.

Lai arī spēli ar 5:0 izrāvienu sāka Gruzijas izlase, Maķedonijas basketbolisti neļāva pretiniekiem iekārtoties izdevīgās pozīcijās, līdz mača 16.minūtei iekrājot desmit punktu pārsvaru (24:14). Turpmākajā laikā abas komandas sīvi cīkstējās par iniciatīvu, lai arī visu laiku vadībā ar nelielu pārsvaru atradās Maķedonijas basketbolisti.

Pēdējo reizi Gruzijas izlase līdera lomā atradās 23.minūtē, kad tablo vēstīja par rezultātu 35:34 Gruzijas vienības labā, tomēr tad pārliecinoši sāka darboties Maķedonijas spēlētāji, laika gaitā iekrājot pat 12 punktu pārsvaru (52:40).

Lai arī 13 sekundes pirms cīņas beigām Gruzijas pārstāvji vēlreiz prata atspēlēties un izlīdzināt cīņas rezultātu, Bo Makkaleba precīzais raidījums divas sekundes pirms mača beigām panākumu nodrošināja Maķedonijai.

Uzvarētāju labā Makkalebs guva 27 punktus, kamēr neviens cits Maķedonijas izlases spēlētājs tā arī nesasniedza desmit gūto punktu robežu.

Tikmēr Gruzijas izlases rindā ar 20 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Nikoloss Ckitišvili.

Pārējās E grupas pirmajās spēlēs ceturtdien Somija spēkosies ar Krieviju, bet Slovēnijas basketbolisti spēlēs pret Grieķijas valstsvienību.

Visas otrā posma spēles risināsies Viļņā.

F apakšgrupā apvienojušās pa trijām spēcīgākajām komandām, kas pirmajā posmā spēlēja C un D grupās, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus. Pašlaik Maķedonijai ir maksimāli iespējamās trīs uzvaras, Krievijas izlases kontā divas uzvaras divās spēlēs, Slovēnija un Grieķija divās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru, Somijai divos mačos divas neveiksmes, bet Gruzijas basketbolistu rēķinā trīs zaudējumi tikpat aizvadītajās cīņās.

Pārējās otrā posma spēles F grupas komandas aizvadīs sestdien un pirmdien.

Kā ziņots, trešdien otro posmu uzsāka E apakšgrupa, kurā apvienojušās A un D grupu spēcīgākās vienības.

Pašlaik E grupā Francijai ir trīs uzvaras trijās spēlēs un tā sev jau ir nodrošinājusi vietu turnīra ceturtdaļfinālā. Spānijas un Lietuvas kontā divas uzvaras, Serbijai un Turcijai ir pa vienam panākumam, bet Vācijas izlasei - trīs zaudējumi.

Pārējās otrā posma spēles E grupas komandas aizvadīs piektdien un svētdien.

Pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras komandas aizvadīs Kauņā. Sacensību fināls paredzēts 18.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu