Lietuvas basketbola izlase pieveic Serbijas valstsvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta (EČ) otrā posma E apakšgrupā turnīra mājiniece Lietuvas valstsvienība trešdien ar rezultātu 100:90 (26:24, 28:20, 24:24, 22:22) pieveica iepriekšējā EČ otro spēcīgāko komandu Serbiju.

Pirmā puslaika beigās Lietuvas izlasei bija tikai piecu punktu pārsvars, taču trešās ceturtdaļas sākumā lietuvieši savu pārsvaru palielināja līdz 13 punktiem - 61:48. Atlikušajā laikā Serbijas basketbolistiem neizdevās radīt nopietnus draudus Lietuvas uzvarai.

Lietuvas izlases labā šajā spēlē 19 punktus guva Mants Kalnietis, bet Jons Valančūns izcēlās ar 18 punktiem.

Savukārt zaudētājiem Nenads Krstičs iekrāja 21 punktu, bet pa 16 punktiem guva Duško Savanovičs un Milošs Teodosičs.

Pārējās E grupas pirmās kārtas spēlēs trešdien iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgākā komanda Spānija ar 77:68 pārspēja Vācijas basketbolistus, bet Francija ar 68:64 pieveica Turcijas izlasi.

Visas otrā posma spēles risināsies Viļņā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 78:89 zaudēja Francijai, otrajā spēlē ar 77:92 piekāpās Serbijai, trešajā cīņā ar 62:71 atzina Itālijas izlases pārākumu, ceturtās kārtas spēlē ar 88:91 piekāpās Izraēlai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā, bet savā pēdējā čempionāta mačā Latvijas basketbolisti pirmdien ar 80:81 atzina arī Vācijas izlases pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu