Francijas basketbolisti pirmie kvalificējas 1/4 finālam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta otrā posma E apakšgrupas otrajā spēlē trešdien Francijas izlase ar rezultātu 68:64 (12:14, 19:13, 26:17, 11:20) pieveica Turcijas valstsvienību, kā pirmā kvalificējoties turnīra ceturtdaļfinālam.

Pēc trešās ceturtdaļas Francijai bija 13 punktu pārsvars (57:44), taču ceturtajā ceturtdaļā turki spēja atspēlēties, un 18 sekundes pirms cīņas beigām Turcijas izlasei bija tikai četru punktu deficīts (61:65). Tomēr atlikušajā laikā Francija spēja nosargāt nelielo pārsvaru un izcīnīja uzvaru.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva Tonijs Pārkers, bet Nikolā Batums izcēlās ar 13 punktiem.

Savukārt Turcijas izlases labā Hidajets Turkoglu izcēlās ar 13 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Kā ziņots, E grupas pirmajā trešdienas spēlē iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgākā komanda Spānija ar 77:68 pārspēja Vācijas basketbolistus.

Atlikušajā E grupas pirmās kārtas cīņā trešdien Serbija spēlēs ar mājiniekiem Lietuvu.

Visas otrā posma spēles risināsies Viļņā.

E apakšgrupā apvienojušās pa trijām spēcīgākajām komandām, kas pirmajā posmā spēlēja A un B grupās, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus. Pašlaik Francijai ir trīs uzvaras, Spānijas kontā divas uzvaras, Serbijai, Turcijai un Lietuvai ir pa vienam panākumam divās spēlēs, bet Vācijas izlasei - trīs zaudējumi.

Pārējās otrā posma spēles E grupas komandas aizvadīs piektdien un svētdien.

Savukārt ceturtdien otro posmu sāks arī F apakšgrupa, kurā apvienojušās C un D grupu spēcīgākās vienības. Šajā grupā pašlaik pa divām uzvarām ir Maķedonijai un Krievijai, pie vienas uzvaras tikušas Slovēnija un Grieķija, bet Gruzija un Somija, kas abas otrajā posmā iekļuva negaidīti, cīnās bez panākumiem.

Pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras komandas aizvadīs Kauņā. Sacensību fināls paredzēts 18.septembrī.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 78:89 zaudēja Francijai, otrajā spēlē ar 77:92 piekāpās Serbijai, trešajā cīņā ar 62:71 atzina Itālijas izlases pārākumu, ceturtās kārtas spēlē ar 88:91 piekāpās Izraēlai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā, bet savā pēdējā čempionāta mačā Latvijas basketbolisti pirmdien ar 80:81 atzina arī Vācijas izlases pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu