EČ basketbolā Lietuvas uzņēmējiem nav nesis cerēto peļņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Beidzoties Lietuvā notiekošā Eiropas vīriešu basketbola čempionāta (EČ) pirmajam posmam, lielākajai daļai Panevēžas uzņēmēju un tirgotāju nācies atzīt, ka viņu cerības uz ārvalstu tūristu nesto peļņu nav attaisnojušās, vēsta Lietuvas Televīzija.

Lietuvas izlases spēlei Panevēžas sporta arēnā ik reizi sekoja gandrīz 7000 skatītāju, tikmēr ārvalstu komandu sacīkstes norisinājās gandrīz tukšā zālē.

"Tirgošanās nevedās, kā bijām domājuši. Šodien daudzas preces nācās nosūtīt atpakaļ, jo fanu no ārzemēm trūka. Solījumi nav piepildījušies," atzinis uzņēmējs Rolands Paļonis.

Ārvalstu ciemiņu netrūka vienīgi tajās viesnīcās, kurās numuri bija rezervēti jau iepriekš, bet gandrīz simts panevēžiešu, kas basketbola līdzjutējiem cerēja izīrēt dzīvokļus, palikuši tukšā.

Arī pilsētas tuvumā izveidotajā telšu pilsētiņā, kurā bija paredzētas vietas pustūkstotim cilvēku, bija apmetusies tikai neliela saujiņa līdzjutēju.

Labi veicies vienīgi suvenīru tirgotājiem - pirms Lietuvas izlases spēlēm līdzjutēji izķēruši krekliņus un cepurītes ar čempionāta atribūtiku.

EČ ilgs līdz 18. septembrim. Latvijas izlase tajā piedzīvoja piecus zaudējumus, kas liedza kvalificēties EČ otrajai kārtai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu