Kavendišs Vienības braucienā piedalīsies sporta klasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

8. septembrī Siguldā startēs 23. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens. Kļuvis zināms, ka pasaulslavenais riteņbraucējs Marks Kavendišs kopā ar divām citām zvaigznēm - Janu Kirsipū un Bjarnu Rīsu - startēs LOK sporta distancē, TVNET informē organizatori.

Velobrauciena organizatori nedaudz mainījuši sākotnējos starta laikus, lai Itera tautas distances dalībnieki varētu redzēt finišā lielās velo zvaigznes.

Vienības velobrauciens ir gada lielākie velosvētki Latvijā, kā arī ieņem nozīmīgu lomu pašmāju sporta dzīvē. Šā gada velobrauciens veltīts prestižākajām riteņbraukšanas sacensībām – Tour de France. Par godu tam Vienības velobraucienā savu dalību apstiprinājušas vairākas esošās un bijušās riteņbraukšanas zvaigznes, no kurām īpaši jāizceļ sprinta leģenda Marks Kavendišs.

Kļuvis zināms, ka Kavendišs kopā ar divām citām lielajām pasaules riteņbraukšanas zvaigznēm, Janu Kirsipū un Bjarni Rīsu, startēs LOK sporta braucienā. Sacensību organizatori šā iemesla dēļ mainījuši sākotnējos starta sarakstus, lai ikvienam Itera tautas distances dalībniekam būtu iespēja redzēt sporta brauciena finišu.

Starts LOK sporta šosejas braucienam 100 kilometru garajā distancē tiks dots pulksten 11.00, bet finišs gaidāms ap 13.15. Pulksten 12.50 aizraujošajā 48 kilometru garajā SEB distancē dosies MTB braucēji, kuru finišs gaidāms ap 14.20. Lauvas tiesa no riteņbraucējiem izvēlējušies startēt Itera tautas braucienā 36,5 kilometru garajā distancē pa jau ierasto maršrutu - gar Sēnīti, Murjāņiem, Raganu un Turaidu. Lai nodrošinātu unikālu iespēju ikvienam tautas distances dalībniekam savām acīm redzēt finišējam Marku Kavendišu, starts tiks dots pulksten 14.00, bet finišs sagaidāms ap 14.55.

Arī šogad Vienības brauciens norisināsies trīs dažādās distancēs - LOK sporta šosejas brauciens (100 km), SEB kalnu divriteņu brauciens (44 km) un Itera tautas brauciens (37,5 km). Pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti, no 12 gadu vecuma. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Pieteikšanās nozīmīgajam velobraucienam turpinās arī mājas lapā velo.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu