Svētdien gada plašākais Latvijas riteņbraucēju pasākums – Vienības brauciens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Jau pēc divām dienām, svētdien, 4.septembrī, Siguldā, norisināsies 21. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens. Organizatori prognozē dalībnieku rekordu, pārspējot pagājušā gada 4454 velobraucēju skaitu, TVNET informē pasākuma organizatori.

Iepriekšēja reģistrācija Vienības braucienam noslēdzās vakar, 1.septembrī, plkst. 23.00. Interesenti, kas vēl nav paspējuši pieteikties velobraucienam, to varēs izdarīt arī pasākuma dienā starta un finiša rajonā Leona Paegles ielā, Svētku laukumā, plkst. 09.00 – 12.00.

Lai atvieglotu dalībnieku un viņu braucamrīku nokļūšanu Siguldā, sacensību dienā no Rīgas uz Siguldu un atpakaļ ir norīkoti speciāli vilciena sastāvi ar papildu vagoniem. Pateicoties Latvijas Dzelzceļa atbalstam, šajos vilcienos, braucot uz/no sacensībām, par velosipēdu pārvadāšanu nav jāmaksā.

Ierašanās uz vilcienu

Uz Siguldu

Vilciens no Rīgas, atiet pl. 09:04, pienāk Siguldā pl. 10:21 – pamatsastāvs 3 vagoni + 3 papildu vagoni;

Vilciens Rīga - Cēsis, atiet pl. 10:42, pienāk Siguldā pl. 11:58 – pamatsastāvs 3 vagoni + 4 papildu vagoni;

Uz Rīgu

Vilciens Cēsis – Rīga, no Siguldas atiet pl.15:55, Rīgā pienāk pl.17:08 – pamatsastāvs 3 vagoni + 4 papildu vagoni;

Vilciens Sigulda – Rīga, atiet pl.17:20, pienāk Rīgā pl. 18:35 - pamatsastāvs 3 vagoni + 3 papildu vagoni;

Šogad arī turpināsies pērn aizsāktā akcija, kurā SEB banka ziedos 1 latu jauniešu sociālās rehabilitācijas organizācijai Dzīvesprieks par katru finišējušo Vienības brauciena dalībnieku.

''Vienības brauciens ir lielisks pasākums darba kolektīvu, draugu, ģimeņu kopības gara stiprināšanai. Visplašāk pārstāvētie uzņēmumi un darba kolektīvi, ģimenes un pašvaldības sacentīsies par īpašiem kausiem. Tiks nominēti arī stilīgākie, atraktīvākie un draudzīgākie kolektīvi. Jau pieteikušies kolektīvi no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, piemēram, Latvenergo, SEB un Tele 2, kā arī Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimševics. Šogad īpaši aktīvas ir arī daiļā dzimuma pārstāves: pieteikusies skaistumkopšanas salona B.B.binnija īpašniece Binnija Ārberga ar savu darba kolektīvu, dejotāja Viola Abramova ar kolēģiem no deju studijas RV Studio, kā arī aktieris Rihards Lepers un citi,'' klāsta Vienības brauciena organizators Igo Japiņš.

Guntis Mačs, SIA LDz Cargo valdes priekšsēdētājs: „Latvijas dzelzceļnieku saime ir priecīgi jau trešo gadu iet roku rokā ar Vienības velobraucienu, kam ar katru gadu ir aizvien lielāks dalībnieku pulks. Vienības velobrauciens ir piedalīšanās, pārsteigumi, izaicinājumi, kritieni un uzvaras, bet visam pāri - kopā būšana – ģimenēm, draugiem, darba kolektīviem, kaimiņiem un novadniekiem, un tā ir īstā Vienības velobrauciena vērtība.''

Pēc finiša pie balvām no Vienības brauciena sponsoriem tiks ikviens, bet katras distances ātrākos velobraucējus gaida goda pjedestāls un uzvarētāju kausi. Neskums arī tie, kam neizdosies tikt labāko spicē, īpaši izgatavotu piemiņas medaļu saņems visi Vienības brauciena dalībnieki.

Startēt Vienības velobraucienā var jebkurš. Dalībnieki var izvēlēties sev piemērotāko no trīs distancēm: 101 kilometra Latvijas Olimpiskās komitejas Sporta šosejas braucienu, 43,5 kilometru SEB MTB braucienu un 37,5 kilometru šosejas Itera Tautas braucienu. Lai velobrauciens sniegtu patīkamas emocijas, nevis traumas un pārgurumu, iesācējiem organizatori iesaka izvēlēties Tautas braucienu.

Vienības velobrauciena pirmsākumi meklējami Latvijas pirmās brīvvalsts trīsdesmitajos gados. Sacensības notika no 1936. līdz 1939. gadam un tika sauktas par Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu. Nosaukumā tika ietverta dibināšanas dziļākā jēga – vienotība.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ar tiešu prezidenta Gunta Ulmaņa, Murjāņu Sporta ģimnāzijas trenera Ernesta Pūces un domubiedru iniciatīvu velobrauciens tika atjaunots 1995.gadā un norisinās vēl šobaltdien.

Kopš 1999.gada velobraucienu organizē Igo Japiņa sporta aģentūra, pulcējot arvien vairāk dalībnieku no gada uz gadu. 2009.gadā braucienā piedalījās 3784 velomīļi, bet 2010. gadā – jau 4457 dalībnieki. Pašlaik nepārspēts ir palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6090 velobraucēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu