Rīgas «Dinamo» cīnīsies «Latvijas Dzelzceļa» kausa finālā (20)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

«Latvijas Dzelzceļa» kausa noslēdzošajā A apakšgrupas mačā trešdien pārliecinošu uzvaru izcīnīja Jaroslavļas «Lokomotiv», tādējādi paverot iespēju Rīgas «Dinamo» cīnīties turnīra finālā.

«Lokomotiv» ar Miķeli Rēdlihu ierindā ar rezultātu 4:1 sagrāva Kazaņas «Ak Bars» vienību, sev izcīnot tiesības cīnīties turnīrā par trešo vietu, bet «Dinamo» dodot iespēju cīnīties finālā.

«Lokomotiv» ar vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Miķelis Rēdlihs, asistējot Antonam Butam, kurš priekšpēdējā minūtē raidīja ripu tukšos «Ak Bars» vārtos.

Rīgas «Dinamo» pirmajā spēlē «Lokomotiv» pieveica ar 3:1, bet otrajā cīņā pagarinājumā ar 2:3 piekāpās «Ak Bars». Līdz ar to tieši šodienas vakara spēlē noskaidrojās, vai rīdzinieki spēlēs turnīra finālā pret Sanktpēterburgas SKA, kas izcīnīja pirmo vietu B apakšgrupā. Pēc trešdienas mača «Dinamo» A apakšgrupā ar četriem punktiem saglabāja līderes godu, trīs punktus izcīnījusi «Lokomotiv», bet «Ak Bars» ir divi punkti.

Komandas turnīra pirmajā kārtā bija sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēja apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā - ceturtdien - aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām.

Tādējādi ceturtdien par pirmo vietu «Latvijas Dzelzceļa» kausā cīnīsies rīdzinieki un Ska, par trešo vietu - «Lokomotiv» un Prāgas «Lev», bet piekto un sesto vietu sadalīs «Ak Bars» un Minskas «Dinamo».

2009.gadā «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu. Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar Rēdlihu ierindā.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas «Dinamo».

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu