Ābols: Gūtie vārti izsita mūs no līdzsvara (31)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» pirmajā trešdaļā divi gūtie vārti «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņas A apakšgrupas otrajā mačā pret Kazaņas «Ak Bars» izsita rīdziniekus no līdzsvara, pēc spēles atzina komandas galvenais treneris Artis Ābols.

Rīgas «Dinamo» pret «Ak Bars» cieta neveiksmi pagarinājumā ar rezultātu 2:3 (2:0, 0:2, 0:0, 0:1).

«Interesanta spēle. Pirmajā trešdaļā ātrie vārti izsita pamatus no kājām, domājām, ka turpināsies tikpat viegli. Tomēr sekoja pāris slikti lēmumi un pilnībā pazaudējām iniciatīvu,» sacīja Ābols. «Rezultāts kļuva neizšķirts un ilgi mēģinājām atgriezties, bet trešās trešdaļas izskaņā, spēlējot trijās maiņās, iespiedām Kazaņas komandu viņu zonā, tomēr momentus nerealizējām. Pagarinājumā paši pieļāvām kļūdu un zaudējām.»

Tāpat Ābols pauda gandarījumu, ka jau otrajā mačā pēc kārtas trešajā trešdaļā hokejistiem vēl ir spēks, jo iepriekš tieši noslēdzošajā periodā bijušas problēmas. Rīgas «Dinamo» galvenais treneris atturējās komentēt uzbrucēja slovāka Marcela Hosas veselības stāvokli, kurš pēc pirmajā periodā gūtā savainojuma, kad viņam, bloķējot metienu, ripa trāpīja pa celi, laukumā vairs neatgriezās.

«Spēle bija interesanta - kaut pirmajā trešdaļā pēc kļūdām ielaidām divus vārtus, tomēr arī pašiem jau tad bija iespējas. Otrajā periodā iemetām, bet trešajā spēle bija līdzīga, savukārt pagarinājumā izrāvām uzvaru,» pauda «Ak Bars» galvenā trenera asistents Mihails Saramotins.

Ja rīdzinieki šajā mačā būtu izcīnījuši vismaz divus punktus, viņi būtu garantējuši vietu pārbaudes turnīra finālā, taču nu nāksies gaidīt, kā noslēgsies trešdien gaidāmā cīņa starp Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas «Lokomotiv» un «Ak Bars». Ja Jaroslavļas komanda uzvarēs pamatlaikā, tad tai apakšgrupā ar Rīgas «Dinamo» būs vienāds punktu skaits. Taču tā kā «Lokomotiv» un mājinieku savstarpējā mačā pārāki bija rīdzinieki, tad finālā iekļūs viņi.

Par pirmo finālisti otrdien kļuva Sanktpēterburgas SKA, kas divos mačos izcīnīja tikpat uzvaras - vispirms ar rezultātu 2:1 pieveica Čehijas vienību Prāgas «Lev», bet pēc tam ar 3:0 uzveica Minskas «Dinamo».

Komandas turnīra pirmajā kārtā ir sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām.

2009.gadā «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu. Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar Rēdlihu ierindā.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas «Dinamo».

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu