Basketbolisti optimistiski dodas uz Lietuvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Gados jebkad jaunākā un augumā vidēji slaidākā Latvijas nacionālā basketbola komanda pirmdien neilgi pēc pulksten 14 no Rīgas Olimpiskā sporta centra devās ceļā uz gaidāmo Eiropas čempionātu (EČ) Lietuvā. Basketbola ļaudis un visi šā sporta veida cienītāji ir pārliecināti, ka izlasei būs nepieciešama liela veiksmes deva. Kā jau vienmēr, jo bez tās mūsējiem būs ļoti smagi.

Neskatoties uz mazpieredzējušo sastāvu šāda mēroga sacensībās, komandas spēlētāji un basketbola izlases vadība Eiropas čempionātam ir noskaņojusies optimistiski, lai parādītu, uz ko spējīga. Skaidrs, ka uz lieliem panākumiem, ņemot vērā iepriekš minēto apstākli, cer reti kurš. Pretī tomēr stāsies valstsvienības, kuru rindās ir ļoti skaļi uzvārdi (Dirks Novickis, Tonijs Pārkers, Marko Belinelli, Milošs Teodosičs u.c.).

Uzdevumus un mērķus nenosauc

Latvijas Basketbola savienības (LBS) galva Valdis Voins uzskata, ka komanda ir braši strādājusi un tic treneru kolektīvam. ''Mēs ticam, ka treneri ir virzījuši darbu tā, lai visi mūsu spēlētāji parādītu labāko spēli čempionātā. Domāju, ka turnīrs jaunajiem spēlētājiem būs labs stimuls un tramplīns viņu turpmākajā karjerā, dzīvē.''

Voins gan nekonkretizēja izlasei izvirzītos mērķus un uzdevumus. ''Protams, visa Latvijas Basketbola savienība vērtēs, kādu sniegumu šī komanda rādīs. Domāju, ka pārmetumi netiks izteikti komandai, kura būs cīnījusies, jo grupa mums ir ārkārtīgi nopietna, ar ļoti respektējamiem pretiniekiem.''

''Darbs tika paveikts pilnā apjomā.

Mēs apzināmies, ka piedalāmies vēstures veidošanā. Ko vēl labāku var vēlēties,'' teica izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

''Basketbols - tā ir Latvijas vēsture. Sportā ir ierakstītas vislabākās lappuses,'' sacīja Latvijas izlases ģenerālsponsors, "Latvijas gāzes" valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis, novēlot komandai tik nepieciešamo veiksmi. ''Šai komandai tradīcijas ir jāturpina.''

No Blūma staro augsts patriotisms

Latvijas izlases kapteinis un līderis Jānis Blūms kārtējo reizi apliecināja savu patriotismu pret valsti. ''Domāju, ka puiši un treneri šajās sešās nedēļās ir izdarījuši fantastisku darbu. Čempionātam esam gatavi.

Es kā kapteinis varu apsolīt, ka mēs cīnīsimies par katru laukuma centimetru, cīnīsimies par Latviju,'' teica valstsvienības vispieredzējušākais spēlētājs.

''Esmu lepns un domāju, ka visiem ir jābūt lepniem, ka mums ir jauna komanda, ar skatu nākotnē. Mēs darīsim visu, ko varam,'' atklāj Jānis.

Labākās spēles priekšā

''Visiem šīs komandas spēlētājiem labākās spēles vēl tikai priekšā. Kāpēc to neapliecināt Šauļos? Ar kvalificēšanos mums ir dāvātas piecas spēlēs, jo agrāk apakšgrupā bija trīs. Tas vien ir labs sasniegums,'' uzskata LBS padomes priekšsēdētājs Ojārs Kehris.

Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas valstsvienība Šauļos spēlēs ar Franciju (31. augustā), Serbiju (1. septembrī), Itāliju (2. septembrī), Izraēlu (4. septembrī) un Vāciju (5. septembrī). Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu