Filma par 1955.gada Beļģijas Lielās balvas izcīņu (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Gatavojoties Beļģijas Lielās balvas izcīņai, naftas kompānija Shell aizvadītajā nedēļas nogalē ar īpašu kino seansu atgādināja, kas Spā trasē notika pirms turpat sešdesmit gadiem.

Pirmās Formula 1 sacensības tika aizvadītas 1950.gadā. Tajā pašā gadā sadarbību motoru sporta jomā sāka degvielas ražotājs Shell un Ferrari. Šī sadarbība turpinās joprojām un, to godinot, Shell pirms Beļģijas Lielās balvas izcīņas sarīkoja pirms gandrīz sešdesmit gadiem tapušās filmas 1955 Belgian Grand Prix seansu.

1955 Belgian Grand Prix ir filma, kurā pastāstīts par tolaik 15 kilometrus garās trases sagatavošanu sacensībām, par treniņbraucieniem, sportistiem un pašām sacensībām.

Oriģinālās un pašreizējās Spā trases pārklājums
Oriģinālās un pašreizējās Spā trases pārklājums Foto: Wikipedia.org

F1 jau pirms sešdesmi gadiem bija prasīgs sporta veids un šī filma to lieliski parāda; no mūsdienu skatpunkta grūti iedomāties, kā būtu vaļējā auto bez jebkādiem drošības elementiem traukties pa šauriem lauku ceļiem ar līdz pat 300 km/h ātrumu.

Mūsdienās Spā trase ir apmēram septiņus kilometrus gara un pārklāj vien nelielu daļu no oriģinālās ceļu konfigurācijas, taču sportistu vidū tā sarežģītības dēļ joprojām ir viena no iecienītākajām.

Kā ziņots par šā gada Beļģijas Lielās balvas ieguvēju vakar kļuva Red Bull komandas pilots Sebastjans Fetels, kuram tā bija piektā uzvara šajā sezonā. Fetels šobrīd līdz ar to ir vēl vairāk nostiprinājies čempionāta vadībā – viņa kontā tagad 197 punkti, kamēr tuvākajam sekotājam Fernando Alonso – 151. Trešajā vietā patlaban Lūiss Hamiltons ar 139 punktiem.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu