''Nike Riga Run 2011'' pulcējis 3769 dalībniekus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē, notika lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā ''Nike Riga Run 2011''. Risinājās sacensības četros sporta veidos septiņās disciplīnās, kopā dalībnieku pulkā piesakoties 3769 cilvēkiem, kuriem galvenais pamudinājums bija iespēja palīdzēt ''ziedot.lv'' projektā "Mazajām sirsniņām" iesaistītajiem bērniem, TVNET informē pasākuma organizatori.

Vislielāko atsaucību izpelnījās 10 kilometru skrējiens, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts šosejā šajā distancē. Par uzvarētāju kļuva Jānis Višķers, bet sieviešu konkurencē labākā bija Ilona Marhele.

Savukārt rollerslēpošanā visātrāk finišu sasniedza Latvijas izlases biatlonists Edgars Piksons, bet skrituļslidošanā labākie izrādījās pagājušā gada "Nike Riga Run" uzvarētāji Oskars Pundurs un Laima Kaufiņa.

Par sportiskāko skolu kļuva Jelgavas Valsts ģimnāzija, kas kļuva par "Swedbank" un Latvijas Olimpiskās komitejas dotās 500 latu dāvanu kartes īpašnieci.

''Varam būt lepni, ka uz aicinājumu piedalīties ''Nike Riga Run 2011'' atsaucās tik liels cilvēku skaits, bet kopējais apmeklētāju pulks bija vēl krietni lielāks. Mums visiem kopā izdevās – ne tikai savākt līdzekļus bērnu ārstēšanai un rehabilitācijai, bet dot viņiem cerību, ka savās grūtībās nav vieni, ka dzīvojam sabiedrībā, kas palīdzes, ja vajadzēs,'' sacīja "Nike" vadītājs Latvijā Vents Aperāns.

''Nike Riga Run 2011'' atklāšanā uzstājās grupas ''PeR'' un ''Lady's Sweet'', atskaņojot pasākuma oficiālo himnu "Mazajām sirsniņām", kurai sekoja simbolisks Mazo sirsniņu skrējiens, tajā piedaloties projektā iesaistītajām ģimenēm, kuru atvasēm tika vākti ziedojumi.

Programmas noslēgumā notika skeitbordista Jāņa Kuzmina mēģinājums labot Ginesa rekordu 50 konusu slalomā. Viņam arī izdevās, to paveicot 10,02 sekundēs, iepriekšējo labāko sasniegumu labojot par vairāk nekā divarpus sekundēm.

Tuvāko dienu laikā tiks apkopota precīza informācija, cik kopumā ''Nike Riga Run 2011'' ziedojumos savākti līdzekļi, kas tiks pilnībā nodoti ''Ziedot.lv" projektam "Mazajām sirsniņām".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu