Latvijas jauniešu izlase uzvar Somijas regbistus un izcīna trešo vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas jauniešu (U-20) čempionāta Ziemeļu grupā Jurbarkā (Lietuva) mačā par trešo vietu Latvijas izlase ar 46:0 (22:0) uzvarēja Somijas vienaudžus. Savukārt spēlē par pirmo vietu Polija sīvā cīņā ar 27:22 (12:12) pieveica laukuma saimniekus lietuviešus, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz finālturnīru.

Mačā pret somiem Latvijas regbistiem bija izteikts pārsvars. Tā kā sāncenšiem nebija pirmās līnijas spēlētāju, spēka cīņas tika izspēlētas statiski, bez ierastās stumdīšanās. Rezultātu jau spēles sākumā atklāja Toms Tenteris, bet pēc brīža Deivids Cjukša to dubultoja – 10:0.

Jānis Podiņš sekmīgi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 12:0, bet Jānis Zālmans rezultātu padarīja 17:0. Pirmā puslaika izskaņā Ričards Silinieks guva vēl vienu piezemējumu, izvirzot Latviju vadībā ar 22:0.

Otrajā puslaikā aina laukumā būtiski nemainījās. Latvija turpināja kontrolēt situāciju, neraugoties uz sāncenšu pūlēm cīņas gaitu līdzsvarot. Vispirms piecus punktus ar piezemējumu guva Mārtiņš Logins, tad viņam piebalsoja Cjukša, kurš pats arī sekmīgi izpildīja realizācijas sitienu (34:0). Visbeidzot piecus punktus guva Silinieks, bet punktu mačam pielika Ainārs Indrins un Cjukša – 46:0.

Latvijas jauniešu izlases galvenais treneris Kristaps Staņa: ''Protams, rezultāts ir mums par labu un it kā nav par ko spēlētājus nosodīt, tomēr neizdevās nospēlēt tā, kā mēģinājām treniņos. Būtībā esam nedaudz norūpējušies, jo cerējām uz lielāku rezultātu. Individuāli nospēlējām labi, nezaudējot cīņas epizodēs, bet laba kolektīva spēle parādījās tikai epizodiski. Protams, pret Somiju tas viss gāja cauri, bet pusfinālā pret Poliju neizdevās.''

Latvijas U-20 izlases sastāvs: Toms Tenteris (dzimšanas gads – 1993; klubs – “Eži/LMT”), Elmārs Šefanovskis (92; “Baldone”), Mārtiņš Elksnis (93; “Miesnieki”), Ainārs Indrins (92; Jelgavas “Alnis”), Mārtiņš Logins (93; “Baldone”), Jānis Podiņš (93; “Eži/LMT; komandas kapteinis), Vadims Galājevs (92; “Eži/LMT”), Ritvars Kinstlers (91; Jelgavas “Alnis”), Matīss Ždanovs (91; “Eži/LMT), Deivids Cjukša (93; Jelgavas “Alnis”), Raivis Kokins (91; “Baldone”), Juris Pavlovs (92; “Miesnieki”), Ričards Silinieks (93; “Eži/LMT”), Valters Vestmanis (93; “Eži/LMT”), Pēteris Lamaks (91; “Miesnieki”), Toms Grēviņš (91; “Miesnieki”), Salvis Stilbs (93, Valmieras “Fēnikss”), Jānis Zālmans (93; “Baldone”).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu