Vienības braucienam reģistrējušies jau 3100 dalībnieku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam, kurš notiks 4. septembrī Siguldā, reģistrējušies jau vairāk nekā 3100 dalībnieku, īpaši atsaucīgi ir darba kolektīvi. Šogad turpināsies arī pērn sāktā akcija, kurā SEB banka ziedos 1 latu jauniešu sociālās rehabilitācijas organizācijai "Dzīvesprieks" par katru finišējušo Vienības brauciena dalībnieku. Lai atvieglotu dalībnieku un viņu braucamrīku nokļūšanu Siguldā, norīkots speciāls vilciena sastāvs, TVNET informē pasākuma organizatori.

''Vienības brauciens ir lielisks pasākums darba kolektīvu, draugu, ģimeņu kopības gara stiprināšanai. Šogad Vienības velobraucienā visplašāk pārstāvētie uzņēmumi un darba kolektīvi, ģimenes un pašvaldības sacentīsies par īpašiem kausiem. Tiks nominēti arī stilīgākie, atraktīvākie un draudzīgākie kolektīvi. Jau pieteikušies kolektīvi no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, piemēram, Latvenergo, SEB un Tele 2, kā arī Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimševics. Šogad īpaši aktīvas ir arī daiļā dzimuma pārstāves: pieteikusies skaistumkopšanas salona B.B.Binnija īpašniece Binnija Ārberga ar savu darba kolektīvu, dejotāja Viola Abramova ar kolēģiem no deju studijas RV Studio, kā arī aktieris Rihards Lepers un citi,'' klāsta Vienības brauciena organizators Igo Japiņš.

Guntis Mačs, SIA "LDz Cargo" valdes priekšsēdētājs: ''Latvijas dzelzceļnieku saime ir priecīga jau trešo gadu iet roku rokā ar Vienības velobraucienu, kam ar katru gadu ir aizvien lielāks dalībnieku pulks. Vienības velobrauciens ir piedalīšanās, pārsteigumi, izaicinājumi, kritieni un uzvaras, bet visam pāri kopā būšana – ģimenēm, draugiem, darba kolektīviem, kaimiņiem un novadniekiem, un tā ir īstā Vienības velobrauciena vērtība.''

Pēc finiša pie balvām tiks ikviens - katras distances ātrākos velobraucējus gaida goda pjedestāls un uzvarētāju kausi. Neskums arī tie, kam neizdosies tikt labāko spicē, īpaši izgatavotu piemiņas medaļu saņems visi Vienības brauciena dalībnieki.

Startēt Vienības velobraucienā var jebkurš. Tomēr, lai gan dalībnieki var izvēlēties sev piemērotāko no trim distancēm: Latvijas Olimpiskās komitejas Sporta šosejas braucienu 102 km, SEB MTB braucienu 47 km un šosejas Itera Tautas braucienu 37,5 km, organizatori iesācējiem iesaka izvēlēties Tautas braucienu.

Pieteikties Latvijā plašākajam riteņbraucēju pasākumam var visās 49 SEB bankas filiālēs un sešos Veloservisa veikalos visā Latvijā. Reģistrēties klātienē var arī Siguldas un Kuldīgas tūrisma informācijas centrā, veloveikalā Eži Cēsīs un Valmierā, Tukuma ledus hallē un Smiltenes sporta centrā.

Tāpat interesenti var reģistrēties internetā www.velo.lv. Iepriekšējā reģistrācija sacensībām noslēdzas 1.septembrī plkst. 23.00. Atgādinām, ka, tikai piesakoties līdz 28.augusta vakaram, ir iespējams saglabāt vietu koridorā pēc iepriekšējā gada rezultātiem! Visi, kas būs pieteikušies līdz šim datumam, starta numurus varēs saņemt jau iepriekš – sestdien 3.septembrī Scandi Motors autosalona telpās Lielirbes ielā 32 no plkst.10:00 līdz 18:00.

Drošībai un sirdsmieram, reģistrējoties sacensībām, visiem 21.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena dalībniekiem SEB dzīvības apdrošināšana piedāvā iespēju par pieņemamu cenu iegādāties nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises. Tās nodrošina atlīdzību izmaksu kaulu lūzumu, smagu traumu, darba spēju zudumu u.c nelaimju gadījumā.

Vienības velobrauciena pirmsākumi meklējami Latvijas pirmās brīvvalsts trīsdesmitajos gados. Sacensības notika no 1936. līdz 1939. gadam un tika sauktas par Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu. Nosaukumā tika ietverta dibināšanas dziļākā jēga – vienotība.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ar tiešu prezidenta Gunta Ulmaņa, Murjāņu sporta ģimnāzijas trenera Ernesta Pūces un domubiedru iniciatīvu velobrauciens tika atjaunots 1995. gadā un norisinās vēl šobaltdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu