Riteņbraukšanas zvaigzne Kavendišs piedalīsies Vienības velobraucienā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamajā mēnesī paredzētajā tradicionālajā Vienības velobraucienā piedalīsies arī slavenais britu riteņbraucējs Marks Kavendišs, piektdien preses konferencē paziņoja sacensību organizatori.

Tāpat sacensībās startēs dāņu riteņbraukšanas leģenda Bjarne Rīss, kā arī Pjotrs Ugrjumovs, Arvis Piziks, Kaspars Ozers, Raivis Belohvoščiks, Romāns Vainšteins, Jans Kirsipū un vēl citi Baltijas sportisti, kas startējuši prestižajā daudzdienu velobraucienā «Tour de France».

Šī gada Vienības velobrauciens tiks veltīts «Tour de France» simtgadei. Kaut sacensību rīkotājs Igo Japiņš atzina, ka Latvijas pusei nav lielu saistību ar «Tour de France», organizatori vēlējušies šos abus zīmīgos notikumus svinēt vienkopus.

«Šī mums visiem būs liela dāvana - vienkopus redzēt esošās un bijušās riteņbraukšanas leģendas,» teica Japiņš, atklājot, ka dalību sacensībās atteicis slavenais vācietis Ēriks Cābels.

Lielākā daļa zvaigžņu brauks īsās distances, bet par Kavendišu pagaidām nav zināms, kuru distanci viņš veiks.

«Kavendiša rezultāti liecina, ka viņš ir spēcīgāks par mani ziedu laikos. Tomēr mēs katrs esam sava laika čempioni, tāpēc salīdzināt ir grūti,» izteicās 2000.gada pasaules čempions Vainšteins. «Vienības velobraucienā esmu uz starta katru reizi, kad varu. Man šis pasākums nozīmē mīlestību pret sporta veidu. Igo ar saviem palīgiem šo pasākumu izveidojuši par vienu no labākajiem Baltijā.»

Kavendišs ir viens no pasaules labākajiem sprinteriem un karjeras laikā uzvarējis 25 prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» posmos un 15 «Giro d'Italia» velobrauciena etapos.

Karjeru viņš iesāka kā treka riteņbraucējs un ir divkārtējs pasaules čempions Medisona braucienā. Savukārt 2011.gadā brits jau triumfēja šosejas riteņbraukšanas pasaules čempionāta grupas braucienā.

Līdz ar šādu zvaigžņu virteni organizatori cer uz apmeklētības rekorda pārspēšanu. Pērn Vienības velobraucienā piedalījās 5000 dalībnieku.

«Pasākumi kļūst par tradīciju tikai tad, ja tiem apakšā ir ideja. Vienības velobrauciena pamatā ir vienotības ideja, kas būtiska ir arī šobrīd,» «Latvijas Dzelzceļa» viceprezidents Aivars Strakšas atgādināja, kāpēc pirmās Latvijas laikā velobrauciens tika izveidots.

«Šis ir viens no populārākajiem sporta pasākumiem valstī, jo visiem pat nepietiek vietas,» atzina «SEB bankas» prezidents Ainārs Ozols, atklājot, ka par katru finišējušo dalībnieku banka ziedos latu jauniešu organizācijai «Dzīvesprieks».

Vienības velobrauciens 8.septembrī Siguldā norisināsies trīs dažādās distancēs - sporta šosejas brauciens (100 kilometri), kalnu divriteņu brauciens (44 kilometri) un tautas brauciens (36 kilometri). Pasākumā piedalīties aicināti visi interesenti, sākot no 12 gadu vecuma. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Reģistrēties sacensībām iespējams organizatoru mājaslapā «Velo.lv» līdz 4.septembrim.

Sacensību dalībnieki aicināti ģērbties «Tour de France» motīvos. Labākie tiks pie vērtīgām dāvanām ar pasaules zvaigžņu parakstiem.

Tāpat sacensību organizatori sociālajā tīklā «Facebook» sākuši velobraucēju tautas skaitīšanu. Riteņbraukšanas cienītāji ir aicināti dalīties ar savu fotogrāfiju īpaši izveidotā lapā «Cikmesesam». Visiem lapas lietotājiem ir iespēja piedalīties konkursā, kur, daloties ar savu fotogrāfiju uz velosipēda, ir iespēja laimēt jaunu velosipēdu no «Veloservisa», kas aprīkots ar visu nepieciešamo, lai startētu Vienības velobraucienā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu