"Mazā" ielu basketbolisti brauc uz Ņujorku!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Ghetto Basket" sezonas ranga četru labāko komandu - "Armet", "Mazais", "Kaijasenergy.lv" un "Kasjauns.lv Sports" - superturnīrā pirmo vietu un Andra Biedriņa dāvāto ceļazīmi uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli Ņujorkā izcīnīja "Mazais", finālsērijā episkā cīņā ar 2:1 uzveicot Jelgavas "Armet".

"Ghetto Basket" šīs vasaras 29 turnīru laikā tieši "Armet", "Mazais", "Kaijasenergy.lv" un "Kasjauns.lv Sports" aktīvi startēja un ieguva lielāko punktu skaitu rangā. Ceturtdienas vakarā šis kvartets tikās īpašā turnīrā, izspēlējot tikai vienu, taču tik iespaidīgu balvu kā Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz Ņujorku un NBA mača skatīšanos. Lai izvairītos no jebkāda subjektīvisma, pat spēļu secība tika izlozēta. Pirmajā posmā tika aizvadīts apļa turnīrs, pat par spīti lietum un slapjajam asfaltam izspēlējot mačus līdz 21 punktam.

Cīņā par vietu lielajā finālā "Mazais" jau pirmajā spēlē guva svarīgu uzvaru, ar 22:13 pārspējot "Kaijasenergy.lv". Ar uzvaru atbildēja arī "Armet", kam izdevās ar 21:15 uzveikt "Kasjauns.lv Sports". Jelgavniekiem ar 11 punktiem izcēlās Andris Justovičs.

Otrajā spēlē "Kaijas" tāpat nespēja adaptēties spēlei uz slapjā asfalta, zaudējot arī "portālistiem" - 13:21. Uzvarētāju rindās pārsteidzoši rezultatīvu sniegumu demonstrēja Ralfs Vēveris, kurš guva 15 (!) punktus, ieskaitot četrus precīzus tālmetienus. Par nākamās divcīņas likmi kļuva vieta finālā. Pirmajā pa īstam saistošajā mačā "Armet" ar 21:18 pārspēja "Mazo".

Pēdējā kārtā "Kaijasenergy.lv" izdevās "aizcirst durvis", ar 21:14 uzveicot "Armet". Rīdzinieku līderis Andis Cīrulis guva 13 punktus, ieskaitot piecus tālmetienus. Pat ar šo uzvaru "Kaijasenergy.lv" neizdevās pakāpties augstāk par ceturto vietu. Grupu turnīra pēdējā spēlē nebija nepieciešama rēķināšana - tikai uzvarētājs iekļūtu finālā. "Kasjauns.lv Sports" līdz pat finiša taisnei sparīgi pretojās nākamajiem čempioniem, taču galu galā "Mazais" bija pārāks ar 21:17.

Lielā cīņa par braucienu uz Ņujorku vēl bija tikai priekšā, jo "Armet" un "Mazais" gaidīja fināls līdz divām uzvarām, mačus aizvadot līdz 21 punktam.

Pirmajā spēlē daudz precīzāki un pārāki bija jelgavnieki, kuri ar 21:11 uzveica vēl nesenajā spēlē ar "portālistiem" krietni nogurdināto "Mazo". Krūmiņš uzvarētājiem guva 12 punktus.

Otrajā mačā jau no paša sākuma iniciatīva un vadībai bija "Mazajam", taču ar to pirmo uzrāvienu pabeigt spēli ar uzvaru neizdevās. "Armet" panāca izlīdzinājumu un pat divas reizes izpildīja potenciālos sērijas uzvaras metienus. Tālmetieni Ņujorkas brauciena vērtībā nebija precīzi, bet pie rezultāta 21:21 laukumā devās "Ghetto Basket" labākais ceturtais spēlētājs Artūrs Kramiņš. Viņš komandas biedrus nepievīla, realizējot tālmetienu - 23:21!

Dažus simtus skatītāju, kuru pulkā bija arī pats lielās balvas dāvinātājs Andris Biedriņš kopā ar savu mīļoto Madaru Grīnbergu un draugu Kasparu Bērziņu, gaidīja ielu basketbola saldais ēdiens. To gan nācās baudīt bez mūzikas un pasākuma vadītāju komentāriem, jo pulkstenis jau bija vienpadsmit vakarā. Tas gan nemazināja emocionālo fonu izšķirošajam mačam, jo Dārgo un "Mazo" ļoti aktīvi atbalstīja pāris desmiti Kristapa dzimtās Jumpravas līdzjutēju.

Sērijas trešajā spēlē "Mazais" demonstrēja čempionu cienīgu sniegumu. Pa desmit punktiem guva Lasmanis un Dārgais. Pēdējos divus tālmetienus Ņujorkas brauciena vērtībā realizēja tieši "Lasis" - 21:15.

"Mazajam" izdevās revanšēties par pagājušā gada 2. oktobrī Rīgas Sporta manēžā piedzīvoto zaudējumu. Jelgavnieki toreiz startēja tieši tajā pašā sastāvā, bet ar nosaukumu "Urbanmet". Uzvara bija pārliecinoša - 21:11. Jelgavniekiem toreiz 16 punktus guva Krūmiņš. "Mazā" rindās pirms nepilna gada spēlēja Kramiņš, Lasmanis, kā arī Mārtiņš Motivāns un Oskars Rusmanis.

Paralēli lielā četrinieka cīņām notika arī tradicionālais "Ghetto Basket" turnīrs. Pirmo vietu izcīnīja "Bang Bros", finālā pārspējot "Sport 2000". Otrās vietas ieguvēju "Sport 2000" basketbolisti balvā saņēma arī pašu pārstāvētā sporta veikala dāvanu kartes. Tās puiši ziedoja projektam "Es atbalstu Ghetto bērnus!".

"Ghetto Basket" sezona ar šo turnīru vēl nav pabeigta, jo 25. augustā Grīziņkalnā ranga 32 labākās komandas cīnīsies par čempionu titulu un ceļazīmi uz neoficiālo pasaules čempionātu "Moscow Open".

"Ghetto Basket" un Andra Biedriņa balvas izcīņa

Finālsērija

"Armet" - "Mazais" 21:11 (Krūmiņš 12, A. Justovičs 7, G. Justovičs 1, Vālodze 1 - Lasmanis 4, Dārgais 3, Dušelis 2, Kramiņš)

"Mazais" - "Armet" 23:21 (Lasmanis 13, Dārgais 5, Dušelis 3, Kramiņš 2 - Krūmiņš 14, A. Justovičs 5, G. Justovičs 2, Vālodze)

"Mazais" - "Armet" 21:15 (Lasmanis 10, Dārgais 10, Dušelis, Kramiņš - Krūmiņš 9, A. Justovičs 5, G. Justovičs 1, Vālodze)

Vietu sadalījums

1. "Mazais" (Kristaps Dārgais, Jānis Lasmanis, Artūrs Dušelis, Artūrs Kramiņš)

2. "Armet" (Andris Justovičs, Edgars Krūmiņš, Gatis Justovičs, Arvis Vālodze)

3. "Kasjauns.lv Sports" (Kristaps Saulītis, Ralfs Vēveris, Nauris Metnieks, Kristaps Šteinbergs)

4. "Kaijasenergy.lv" (Mārtiņš Kravčenko, Sandis Silavs, Andis Cīrulis, Rolands Brenčs)

"Ghetto Basket" 18. augusta posma laureāti:

1994. gadā dzimušie un vecāki vīrieši

1. "Bang Bros" (Edgars Vecums, Armands Seņkāns, Viesturs Krasovskis, Jānis Vaišļa)

2. "Sport 2000" (Salvis Mētra, Uldis Slapjums, Mārcis Broks, Gatis Saliņš)

3. "X-Power Brazzers" (Nauris Miezis, Mārtiņš Rozenbergs, Mārtiņš Gulbis, Mārtiņš Zemturis)

1994. gadā dzimušās un vecākas sievietes

1. "Persiki" (Ieva Vītola, Dita Rozenberga, Ieva Malkevica, Dina Rozenberga)

2. "Džonijs" (Jolanta Aldersone, Ieva Jundase, Elīna Gavare)

3. "Taisnīguma institūts" (Ruta Pētersone, Anna Kondratoviča, Rūta Veidere)

1994. gadā dzimušie un jaunāki zēni

1. "Priede un saldie" (Kārlis Priednieks, Āris Grigalāvičus, Oskars Roda, Dāvis Vītols)

2. "Mierīgs" (Gustavs Balams, Jorens Duļevskis, Maksis Uškāns)

3. "Danzo kuduro" (Einārs Ervarts, Ivars Vanags, Kārlis Krauklis, Rūdolfs Apinis)

1999. gadā dzimušie un jaunāki zēni

1. "Jelgavas gangsteri" (Rolands Opaļevs, Pāvils Vuškāns, Linards Razevskis, Ralfs Dreimanis)

2. "AD Sports juniori" (Kristers Kreicšteins, Kārlis Ozoliņš, Emīls Špīss, Rihards Mežasargs)

3. "Dinamīts" (Edijs Šterns-Stirna, Artis Krūmiņš, Edgars Šterns-Stirne)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu