"Baltic Chain Tour via Baltica 2011" par kopvērtējuma līderi kļūst lietuvietis Bagdons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Trešdien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tika dots starts 176 km garajai distancei "Baltic Chain Tour via Baltica 2011" velobraucienā ar finišu Panevēžā. Uzvaru pirmajā etapā izcīnīja Lietuvas nacionālās izlases riteņbraucējs Gedimins Bagdons, viņš arī kļuva par dzeltenā līderkrekla īpašnieku.

Otrajā vietā ierindojās igaunis Jans Kirsipū (Champion Systems). Savukārt augsto 3.vietu izcīnīja latvietis Andris Smirnovs (Rietumu-Delfin).

Jau 9. kilometrā tika noteikti šīsdienas kalnu finiša ''King of the Mountain'' klasifikācijas līderi. 1.vietu izcīnīja Andris Smirnovs (Rietumu-Delfin) un savā īpašumā uz nākamajiem diviem etapiem iegūst punktoto kalnu karaļa līderkreklu.

Sākot ar 20. kilometru, trasē ik pa brīdim veidojās nelieli atrāvieni, tomēr tie bija diezgan īslaicīgi. Atrāvienos ļoti bieži figurēja Andža Flakša un Armanda Bēča (abi Rietumu-Delfin) starta numuri.

42. kilometrā tika izspēlēti punkti pirmajam starpfinišam, kurā Armands Bēcis ierindojās 2. vietā, savukārt 77. kilometrā otrajā starpfinišā – 1. vieta Andrim Vosekalnam (Alpha Baltic/Unitymarathons.com), 2. vieta Andžam Flaksim un 3. vieta Armandam Bēcim.

Pēc 80. kilometra nopietnā atrāvienā devās Andris Vosekalns un Andžs Flaksis. Abi diezgan ilgi turējās no pamatgrupas no 1,25 min līdz pat 3 minūšu atstatumā. Tomēr pēc 145. kilometra, iebraucot Panevēžā, sākot 3 pilsētas apļus, abi latvieši tika noķerti. Rezultātā finišs notika grupā ar kopējo finiša laiku.

Rezultāti īsumā

1.etaps

1.vieta Gediminas Bagdonas/Lietuvas nacionālā izlase (4.02’44)

2.vieta Jaan Kirsipuu/Champion System

3.vieta Andris Smirnovs/Rietumu-Delfin

4.vieta Erki Putsep/Alpha Baltic/Unitymarathons.com

13.vieta Māris Bogdanovičs (-‘’-)

15.vieta Reinis Andrijanovs (-‘’-)

Kopvērtējumā

1.vieta Gediminas Bagdonas – dzeltenais līderkrekls

5.vieta Armands Bēcis/Rietumu-Delfin

6.vieta Andris Vosekalns/Alpha Baltic/Unitymarathons.com

8.vieta Andris Smirnovs/Rietumu-Delfin

13.vieta Andžs Flaksis/Rietumu-Delfin

18.vieta Indulis Bekmanis/Rietumu-Delfin

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu