Orientieriste Skrastiņa izcīna 9. vietu pasaules čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Buža

Francijā notiekošajā pasaules čempionātā orientēšanās sportā trešdien risinājās finālsacensības garajā distancē, kurā uz starta stājās arī pieci Latvijas pārstāvji. No Latvijas izlases dalībniekiem labāko rezultātu uzrādīja Aija Skrastiņa, izcīnot augsto 9.vietu.

Skrastiņa savu 10,3 km garo un ļoti sarežģīto distanci veica ar laiku 1.36:34, zelta medaļas ieguvējai Annikai Billstam no Zviedrijas zaudējot 14 minūtes un 8 sekundes.

Aijas Skrastiņas iegūtā devītā vieta ir līdz šim augstākais iegūtais rezultāts pasaules čempionāta garajā distancē, ko ieguvis Latvijas izlases pārstāvis.

Alīda Ābola 1989. gada pasaules čempionātā garajā distancē izcīnīja bronzas medaļu, startējot PSRS sastāvā. Devītā vieta ir arī augstākais rezultāts, ko Skrastiņa guvusi pasaules čempionātā – 2009. gadā Ungārijā sportiste arī ierindojās devītajā vietā vidējās distances finālsacensībās.

Atgādinām, ka otrdien sprinta distances finālā Skrastiņa izcīnīja augsto 15. vietu.

Laura Vīķe, kura arī šodien piedalījās garās distances finālsacensībās, izcīnīja 21.vietu ar laiku 1.49:44. Nedaudz sliktāk veicās Latvijas izlases vīriešu kārtas pārstāvjiem Edgaram Bertukam (2.19:49), Kalvim Mihailovam (2.27:03) un Andrim Jubelim (2.27:28), kuri skrēja 15,8 km garu distanci. Viņi attiecīgi ierindojās 31., 38. un 39.vietā.

Vīriešu konkurencē, finišējot ar Francijas karogu rokās, par pasaules čempionu kļuva francūzis Thierry Gueorgiou (1.47:29). Tas ir jau viņa astotais pasaules čempiona tituls, taču pirmoreiz zelta medaļu viņš izcīnīja garajā distancē.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā turpināsies ar piektdienas finālskrējieniem vidējā distancē, kuros startēs divi mūsu izlases pārstāvji – Edgars Bertuks un Mārtiņš Sirmais. Sacensības noslēgsies ar stafešu cīņām sestdien, 20.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu