Skrastiņa pasaules čempionāta sprintā izcīna 15. vietu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vairākiem tūkstošiem skatītāju klātesot, Francijā noslēgušās sprinta distances finālsacensības pasaules čempionātā orientēšanās sportā. Starp 45 dalībniecēm, kuras bija kvalificējušās finālskrējienam, Latvijas izlases pārstāve Aija Skrastiņa ierindojās augstajā 15. vietā. Uz goda pjedestāla trim pakāpieniem kāpa Zviedrijas sportistes, TVNET informē Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) preses dienests.

Skrastiņa bija vienīgā Latvijas izlases pārstāve, kura spēja kvalificēties sprinta distances finālsacensībām.

Krista Mihailova, kura arī kvalifikācijas sacensībās uzrādīja pietiekoši labu laiku, lai iekļūtu finālā, tika diskvalificēta par neatļautu zālāja šķērsošanu, tāpat kā dažas citas sportistes. Arī nevienam vīriešu kārtas pārstāvim no Latvijas izlases dalībniekiem šoreiz neizdevās kvalificēties sprinta finālsacensībām.

Vīriešu konkurencē zelta medaļu sprinta distancē izcīnīja Šveices pārstāvis Daniels Hubmans, savukārt sieviešu konkurencē visas trīs godalgotās vietas tika Zviedrijas pārstāvēm, no kurām nepārspēta palika Linnea Gustafsone. Skrastiņa uzvarētājai zaudēja vienu minūti un deviņas sekundes.

Sprinta fināls bija gan ātrs, gan arī sarežģīts – šaurās Chambery pilsētas ieliņas par labākajiem ceļu variantiem galvu lika palauzīt ne vienam vien pasaules līmeņa elites klases orientieristam.

Kā komentēja Latvijas izlases treneris Edgars Bernāns, viņš pēc finiša Skrastiņu vēl nebija saticis, tāpēc nevarot spriest, vai Aija distancē pieļāvusi kādas kļūdas. ''Domāju, ka 15. vieta pasaules čempionātā ir vērā ņemams un augsts sasniegums gan Latvijas izlasei, gan arī pašai sportistei,'' teica Bernāns.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā turpināsies trešdien ar finālskrējieniem garajā distancē, kuriem kvalificējušies pieci Latvijas izlases pārstāvji: Aija Skrastiņa, Laura Vīķe, Kalvis Mihailovs, Edgars Bertuks un Andris Jubelis.

Piektdien, 19. augustā, norisināsies finālskrējieni vidējā distancē, kuros startēs divi mūsu izlases pārstāvji – Edgars Bertuks un Mārtiņš Sirmais.

Pasaules čempionāts noslēgsies ar stafešu cīņām sestdien, 20.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu