Montoija paliek bez NASCAR komandas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sacensību seriāla «Nascar» komanda «Earnhardt-Ganassi» pēc šīs sezonas pārtrauks sadarbību ar kādreizējo Pirmās formulas (F-1) pilotu kolumbieti Huanu Pavlo Montoiju, atsaucoties uz Ziemeļamerikas medijiem, vēsta portāls «Crash.net».

«Earnhardt-Ganassi» vienībai Montoija pievienojās 2006.gadā, kad nolēma pamest F-1.

Pa šo laiku kolumbietis paspējis piedalīties 239 sacīkstēs, kuru laikā izcīnījis divas uzvaras, bet no pirmās starta vietas sacensības sācis deviņas reizes.

Veiksmīgākā sezona Montoijam izdevās 2009.gadā, kad viņš kopvērtējumā izcīnīja astoto vietu.

Viens no «Earnhardt-Ganassi» īpašniekiem Fēlikss Sabats radiointervijā pavēstījis, ka ar 37 gadus veco Montoiju līgums pagarināts netiks. «Tas bija grūts lēmums, taču viņš to saprot. Laiks virzīties uz priekšu.»

Krietni labāk Montoijam veicās F-1 čempionātā, kur sešu sezonu laikā, pārstāvot «Williams» un «Mclaren», viņš izcīnīja septiņas uzvaras, kā arī tika pie 13 uzvarām kvalifikācijas sacensībās.

Savukārt 2002. un 2003.gadā pilots spēja F-1 kopvērtējumā ieņemt trešo vietu, kļūstot par vienu no leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera galvenajiem konkurentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu