24. augustā Saulkrastos notiks Velo diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

24. augustā Saulkrastos norisināsies Velo diena. Pasākuma ietvaros paredzētas dažādas aktivitātes, kurās varēs laimēt dažādas balvas, TVNET informē organizatori. Pasākums plānots jebkura vecuma velosipēdistiem.

Tautas distance

Plkst. 11:30 tiks dots starts pirmajam Saulkrastu šosejas braucienam, 30 km distancei. Tajā varēs piedalīties ikviens vismaz divpadsmit gadus sasniedzis velomīlis, savukārt tiem, kam vēl nav 12 gadu, būs paredzētas citas aktivitātes bērnu trasē. 30 km distancē tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

Ģimenēm un draugu kompānijām

Plkst. 14:00 – 17:30 sāksies velo fotorallijs. Šī daļa paredzēta komandām, kuras sastāvā ir ne vairāk kā 4 cilvēki. Lai arī fotorallija pamatvirziens ir orientēšanās, kā arī aizraujošu un atraktīvu uzdevumu izpilde, tajā būs ne mazums sportiskā gara, jo, lai iegūtu savā īpašumā ļoti labas balvas (1.-3. vietu ieguvēji), ikvienai komandai par tām būs jāpacīnās un iespējami ātrāk un vairāk jāsavāc nepieciešamie punkti. Rallijs ir kā radīts ģimenēm vai draugu kompānijām, kuri vēlas «apriteņot» Saulkrastu apkārtni un jautri pavadīt laiku mazliet neikdienišķā veidā aptuveni divu stundu garumā.

Nebijusi iespēja visiem

Plkst. 15:00 - 16:00 ikviens būs laipni aicināts piedalīties vēl nebijušā pasākumā - velosipēdu dragreisā. Gluži tāpat, kā to dara autovadītāji vai motociklisti, arī velosipēdisti varēs «iemēģināt pedāli» un sacensties par goda titulu, un, protams, balvām, stājoties uz vienas līnijas ar pretinieku un mēģinot to pārspēt 200 m distancē.

Maksimālais ātrums

Ja iepriekš minētās disciplīnas nešķiet gana pievilcīgas vai interesantas, tad būs iespēja izmēģināt spēkus maksimālā ātruma sasniegšanā 400 metros ar viena ātruma velosipēdu, kuru nodrošinās organizatori. To varēsiet darīt gandrīz visas dienas garumā, līdz 17:30.

Mazākajiem velo entuziastiem

Padomāts tiks arī par bērniem līdz 12 gadu vecumam. Arī viņiem būs iespēja izmēģināt savus spēkus trasē, kas būs radīta īpaši viņiem un būs pieejama no plkst. 13:30 līdz 15:00. Arī paši mazākie iegūs jaukas balvas.

Apbalvošana

Plkst. 19:00 visi tiks laipni gaidīti Saules laukumā, kurā tiks apbalvoti visas dienas labākie, atraktīvākie, interesantākie visu distanču dalībnieki. Tāpat arī Saules laukumā visas dienas garumā ir paredzēti dažādi priekšnesumi un pārsteigumi, taču kādi - pagaidām vēl ir noslēpums. Arī gana iespaidīgās balvas, kuras varēs iegūt savā īpašumā pasākuma distanču uzvarētāji, ir paslēptas zem slepenības plīvura, taču jau pavisam drīz par tām varēsiet uzzināt.

Visa pasākuma norise – tautas distances starts/finišs, velo fotorallija starts, kā arī dragreiss, bērnu trase, maksimālā ātruma sasniegšanas distance u.c. ir paredzēta uz Ainažu ielas, starp Bīriņu un Vidrižu ielām pie Saules laukuma.

Reģistrēšanās

Dalībnieku iepriekšējā reģistrēšanās sporta distancei un fotorallijam sāksies 9.augustā portālā www.fotorallijs.lv, pārējām distancēm iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, tā notiks uz vietas. Arī pasākuma norises dienā būs iespējama reģistrācija uz vietas sporta distancei un velo fotorallijam, taču tad maksa būs nedaudz augstāka.

Pasākuma dienā reģistrācija būs plkst. 9:30 – 10:30 Tautas distancei; maksimālā ātruma rekorda sasniegšanai no 9:30 līdz 17:00; pārējām distancēm 9:30 – 12:30.

Dalības maksa

Tautas distance 30 km: iepriekšpārdošanā - 4 Ls/pers. Pasākuma dienā – 8 Ls/pers.

Velo fotorallijs: iepriekšpārdošanā – 8 Ls/komanda. Pasākuma dienā 12 Ls/komanda.

Velo dragreiss – 2 Ls/pers.

Maksimālā ātruma sasniegšana – 2 Ls/pers.

Bērnu distance – bez maksas.

Pasākuma organizatori aicina pieteikties ikvienu brīvprātīgo, kā arī atbalstītāju, kurš vēlas piedalīties pasākuma organizēšanā un attīstībā, lai padarītu Velo dienu neaizmirstamu un dotu tai iespēju attīstīties arī turpmākos gadus. Organizatori aicina pieteikties tiesnešu darbam brīvprātīgos sporta distancē, kā arī tehniskos u.c. darbiniekus.

Lūgums sazināties ar organizatoriem pa epastu: arnis@fotorallijs.lv, ervins.jesus@gmail.com vai pa tālr. 27160611.

Sīkāka informācija par pasākuma norisi tiks izvietota www.fotorallijs.lv, www.saulkrasti.lv, plakātu veidā uz info stendiem Saulkrastos u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu