Četras dienas līdz OKartes nakts skrējienam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau piektdien, 19. augustā, Rīgas svētku laikā notiks trešais OKartes nakts skrējiens, kuram starts tiks dots plkst. 23.00. Visas trases garumā piecās īpašās zonās skrējiena dalībniekiem būs iespēja baudīt mūziku, gaismas un naksnīgās Rīgas burvību. Skrējējus uzmundrinās OKartes Maskas un Radio 101 DJ, bet līdzjutējus priecēs OKartes gaisa balons, TVNET informē organizatori.

OKartes nakts skrējiens dod iespēju uz ierastajām lietām paskatīties no cita skatu punkta – tas ir ne vien naksnīgs skrējiens, bet mākslas un mūzikas performance. Skrējiens apvienos visus – sportiskos, romantiskos, draiskos, ziņkārīgos, aktīvos un laiskos, ģimeniskos un piedzīvojumu alkstošos, rosinot nepalikt mājās. Dalībniekiem šī ir iespēja izpausties arī radoši, izvēloties savu oriģinālo skrējiena tērpu un līdzi ņemot atbilstošu noskaņojumu.

LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis: „OKartes skrējiens jau tradicionāli ir viens no krāšņākajiem Rīgas svētku notikumiem, kas vieno gan skrējējus, gan līdzjutējus, gan pilsētas viesus. Šis pasākums ir kaut kas vairāk nekā tikai skrējiens – tas reizē ir kopīgs piedzīvojums un radoša pašizpausme, kurā šogad piedalīsies arī 145 LMT darbinieki. Īpašie šā gada skrējiena viesi būs OKartes Maskas, kuru vārdos nosauktas piecas tematiski dažādas skrējiena zonas.”

Programma trasē

Kopējo OKartes nakts skrējiena stāstu šogad palīdzēs radīt piecas īpašas personības – OKartes Maskas, katrai no tām būs sava trases zona ar savu raksturu. Pasākuma organizatori parūpējušies, lai ikviens OKartes nakts skrējiena dalībnieks pats varētu piedalīties šā īpašā notikuma veidošanā. Katrai zonai ir savs OKartes iedvesmotājs, kas nosaka zonas raksturu.

#NOA gaismas zona – tā kā #NOA ir līderis, arī gaismas zona ir pati pirmā, visspožākā un vispamanāmākā. Šajā zonā pilsētvidē varēsiet vērot gaismas, kas piestāv naktij, bet nav tipiskas pilsētai. Pie #NOA Gaismas zonas visus skrējējus sagaidīs viens no Radio101 pamanāmākajiem DJ – Egons Reiters ar enerģisku, dominējošu mūziku un sajūtām.

#MIA foto zonā par jūsu pamanīšanu gādās fotogrāfs Gatis Rozenfelds. Uz lielā ekrāna ikviens varēs ieraudzīt savu foto no notikuma vietas, kas pēc tam tik projicēts arī uz centrālā ekrāna pie Rīgas Kongresu nama. Foto zonā gādīgi jūs sagaidīs pati #MIA un radio 101 DJ Kārlis Dagilis.

#IKS skaņas zona būs veidota tā, lai provocētu skrējējus pašus piedalīties skaņu un mūzikas radīšanā. Katram no OKartes nakts skrējiena dalībniekam, skrienot pāri Vanšu tiltam abos virzienos, būs iespēja piedalīties īpašas skaņu partitūras radīšanā, ko miksēs un atskaņos Dj Krii un Dj Elvi Soulsystems. Pie skaņas zonas dalībniekus sagaidīs un pavadīs galvenais provokators #IKS un Radio101 Dj Švāns.

Gudrā #TEO performances zona apzināti izveidota pie Latvijas Mākslas muzeja, lai, garām skrienot, OKartes nakts skrējiena dalībnieki varētu vērot performanci, kuru īpaši šai naktij kā gaismas un kustību sintēzi veidos Agris Daņiļevičs ar vairākiem desmitiem Dzirnu audzēkņu. Ikvienu dalībnieku šajā zonā priecēs arī pats #TEO un Radio 101 Dj Artis Volfs.

#EROR video zonā nav jādomā, bet jādara! Te nu katrs var iznesties un atrādīties uz milzīga ekrāna tiešā videoprojekcijā, parādot sevi un sveicinot pārējos skrējiena dalībniekus. Videoprojekciju īpašā veidā apstrādās videomākslinieks Artis Dzērve. Šeit aktīvi līdzdarbosies un skrējiena dalībniekus sveiks Toms Grēviņš un #EROR!

Zonas programma un DJ trasē būs vērojami un baudāmi laika posmā no 23:00 līdz 24:00.

Dalībnieku reģistrācija

Dalībnieku reģistrācija skrējienam notiek pasākuma mājas lapā www.okartesnaktsskrejiens.lv vai sūtot īsziņu „OKarte vārds uzvārds dzimšanas gads” uz numuru 120. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākuma startam 19.augustā plkst. 23:00. Dalības maksa ir 5,00 LVL (OKartes klientiem 4,00 LVL). Komandām ar vismaz 5 dalībniekiem apmaksu iespējams veikt arī ar pārskaitījumu, saņemot 10% dalības maksas atlaidi.

Starta numuru saņemšana, 19.augustā sākot no plkst. 16:00 skvērā pie Rīgas Kongresu nama.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu