Nitiša gaitas Atlantā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Atlantā tika aizvadīts Globālā rallijkrosa čempionāta VII posma sacensības.

Arī Atlantā uz starta stājās latvietis Reinis Nitišs. Līdzīgi kā Losandželosā arī šoreiz Reinis tika pieskaitīts pie līderu grupas cīņā par goda pjedestālu.

Reinis bija apņēmības pilns uzlabot savu sniegumu aiz okeāna. Treniņos tika sasniegts trešais apļa laiks, kas viesa cerības. Tālāk vajadzēja sekot priekšbraucieniem par starta vietu kvalifikācojā. Taču organizators to atcēla, liekot dalībniekiem lozēt starta vietas.

Reinim nebija tā veiksmīgākā roka, taču, aizcīnoties kvalifikācijā līdz trešajai vietai, tika nodrošināts B fināls. B finālā jēkabpilietis brauca pārliecinoši un uzvarēja. Uzvara B finālā diemžēl nozīmēja tikai pēdējo starta rindu galvenajā finālā.

Reinis finālā bija noskaņojies bezkompromisa cīņai, bet spēkrats nē.

Kāpa temperatūra un ieslēdzās dzinēja aizsardzības sistēma, samazinot apgriezienus. Tā trases taisnajos posmos Reinis nespēja attīstīt nepieciešamo ātrumu un nevarēja cīnīties ar konkurentiem. Finišā nācās samierināties ar sesto vietu.

Atlantā spraigas cīņas aizvadīja arī karaliskās Super Car klases braucēji. Jau piekto reizi pēc kārtas septiņu posmu laikā ātrākais bija soms Tomas Heikkinens. Viņš līdzīgi kā iepriekšējā posmā Losandželosā apsteidza pagājušā gada uzvarētāju Tanneru Faustu un bijušo trīskārtējo Eiropas čempionu Sverri Isaksenu.

Ar šo uzvaru Tomas Heikkinens jau praktiski ir nodrošinājis sev čempiona titulu. Interesanti, ka Atlantā uz starta stājās arī atraktīvais norvēģis Henings Solbergs, kurš aizvietoja Trevisu Pastranu pie Dodge Dart stūres. Taču norvēģis nespēja pienācīgi aklimatizēties jaunajos apstākļos un līderu cīņās neiesaistījās, finišējot desmitais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu