Latvijas U-16 basketbolistes Eiropas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Bulgārijā notiekošā Eiropas čempionāta mačā par septīto vietu svētdien ar rezultātu 62:53 (13:10, 24:16, 16:10, 9:17) uzvarēja Horvātijas vienaudzes.

Latvijas basketbolistes tādējādi revanšējās horvātietēm par zaudējumu otrā posma mačā, kļūstot par šīgada septīto spēcīgāko Eiropas izlasi šajā vecuma grupā.

Aizvadītajā mačā Latvijas izlases labā 23 punktus guva Digna Strautmane, kuras kontā arī 15 atlēkušās bumbas, bet 13 punktus iekrāja Kristiāna Rikveile. Paula Strautmane tikmēr izcēlās ar deviņiem punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Latvijas izlase vadībā atradās kopš spēles pirmās minūtes. Pirmajā ceturtdaļā pretinieces reizi spēja panākt neizšķirtu, bet otrajā ceturtdaļā uz brīdi tika panākts 15 punktu pārsvars. Trešajā ceturtdaļā Latvijas izlases atrāviens sasniedza jau 19 punktu atzīmi, bet līdz tās beigām horvātietes atguva vien divus punktus. Noslēdzošajā ceturtdaļā Horvātijas izlase prata daļēji atspēlēties, taču netika tuvāk par deviņu punktu atstarpi.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja uzvaras pret Zviedriju un Turciju, kā arī piekāpās Krievijai. Savā apakšgrupā tika ieņemta otrā vieta, bet uz otro posmu līdzi paņemts viens panākums.

Savukārt otrajā posmā sekoja zaudējumi pret Horvātiju un Spāniju, kā arī uzvara pār Grieķiju, kas deva ceturto vietu savā grupā un ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, kurā tika piedzīvots zaudējums pret Čehiju.

Sestdien pusfināla cīņā par 5.-8.vietu Latvija šajā čempionātā otro reizi pārliecinoši piekāpās Krievijai, tādējādi netiekot pie iespējas pacīnīties par ceļazīmi uz nākamā gada pasaules U-17 čempionātu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas kadetes aizvadīja 11 pārbaudes spēles, neciešot nevienu zaudējumu.

Sākotnēji latvietes divreiz pieveica Somiju, pēc tam trīs reizes pārspēja Polijas izlasi, tomēr gan Somija, gan Polija šogad sacenšas vien Eiropas čempionāta B divīzijā. Turpinājumā Latvijas izlase reizi uzvarēja Baltkrievijas vienaudzes, bet pēc tam divas reizes pārspēja arī par diviem gadiem vecākās šīs valsts spēlētājas. Savukārt jūlija vidū latvietes pa reizei pieveica arī Igaunijas un Ukrainas vienaudzes. Tomēr arī Baltkrievijas, Igaunijas un Ukrainas U-16 izlases spēlē Eiropas čempionāta B divīzijā. Pēdējā pārbaudes spēlē jūlija beigās Latvijas izlase pieveica lietuvietes, kas startē šajā Eiropas čempionātā.

Pērn latvietes dramatiskā cīņā ar Portugāli pagarinājumā izcīnīja tiesības pēc piecu gadu pārtraukuma atkal startēt Eiropas spēcīgāko komandu pulkā.

Līdz šim augstākais sasniegums Latvijas kadetēm bijis izcīnīta piektā vieta galvenā trenera Aināra Čukstes vadībā 2001.gada čempionātā. Arī šo izlasi trenē Čukste.

Latvijas U-16 basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Paula Strautmane, Digna Strautmane, Anna Dreimane, Kristiāna Rikveile, Marta Jančevska, Kintija Kalniņa (visas - BJBS «Rīga»/«Rīdzene»), Sindija Kudule, Annija Einere, Laura Grabe (visas - Rīgas 3.BJSS), Amanda Betlere, Zane Ozoliņa (abas - BJBS «Rīga»/TTP-1), Tatjana Savicka («Daugavpils»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu