Latvijas U-16 basketbolistes EČ par 5.-8.vietu zaudē Krievijai (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Cosmin Motei

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Bulgārijā notiekošajā Eiropas čempionātā cīņā par 5.-8.vietu sestdien piedzīvoja sagrāvi pret Krievijas kadetēm. Latvija zaudēja ar rezultātu 37:71 (13:24, 14:9, 7 :18, 3:20).

Maču veiksmīgāk iesāka Krievija, gūstot spēles pirmos piecus punktus, bet Latvijas kadetes turpinājumā spēja atbildēt ar sešiem gūtiem bezatbildes punktiem un panāca 6:5. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Krievija īstenoja atkārtotu izrāvienu un nodrošināja sev 11 punktu pārsvaru (24:13). Otrā ceturtdaļa bija veiksmīgāka Latvijas izlasei, pakāpeniski deldējot rezultāta starpību, bet puslaiks tika noslēgts ar sešu punktu deficītu (27:33).

Otrā puslaika pirmajās trīsarpus minūtēs Latvijas basketbolistes nespēja gūt nevienu punktu, bet Krievija jau bija atrāvusies ar 15 punktiem (42:27). Turpinājumā Krievija vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru (51:34), bet ceturkšņa pēdējās divās minūtēs neviena no komandām neguva ne punktu. Pēdējās desmit minūtes Latvijai izvērtās katastrofāli neveiksmīgas – kamēr Krievija guva grozu pēc groza, latviešu basketbolistes sausā aizvadīja deviņas minūtes. Tādējādi kopējais sausuma periods latvietēm sasniedza 13 minūtes. Galu galā Krievija mūsu izlasi bija sagrāvusi ar 71:37.

Rezultatīvākās Latvijas izlasē ar astoņiem gūtiem punktiem bija māsas Paula un Digna Strautmanes.

Eiropas čempionāta noslēdzošo maču cīņā par 7.vietu Latvija svētdien aizvadīs pret Horvātiju, kas sestdien ar 65:70 piekāpās Francijai.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā posmā Latvija izlase izcīnīja uzvaru pret Zviedriju un Turciju, kā arī piekāpās Krievijai. Savā apakšgrupā tika ieņemta otrā vieta, bet uz otro posmu līdzi paņemts viens panākums.

Savukārt otrajā posmā sekoja zaudējumi pret Horvātiju un Spāniju, kā arī uzvara pār Grieķiju, kas deva ceturto vietu savā grupā un ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, kurā piektdien ar 56:66 tika piedzīvots zaudējums pret Čehiju.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas kadetes aizvadīja 11 pārbaudes spēles, neciešot nevienu zaudējumu.

Sākotnēji latvietes divreiz pieveica Somiju, pēc tam trīs reizes pārspēja Polijas izlasi, tomēr gan Somija, gan Polija šogad sacenšas vien Eiropas čempionāta B divīzijā. Turpinājumā Latvijas izlase reizi uzvarēja Baltkrievijas vienaudzes, bet pēc tam divas reizes pārspēja arī par diviem gadiem vecākās šīs valsts spēlētājas. Savukārt jūlija vidū latvietes pa reizei pieveica arī Igaunijas un Ukrainas vienaudzes. Tomēr arī Baltkrievijas, Igaunijas un Ukrainas U-16 izlases spēlē Eiropas čempionāta B divīzijā. Pēdējā pārbaudes spēlē jūlija beigās Latvijas izlase pieveica lietuvietes, kas startē šajā Eiropas čempionātā.

Pērn latvietes dramatiskā cīņā ar Portugāli pagarinājumā izcīnīja tiesības pēc piecu gadu pārtraukuma atkal startēt Eiropas spēcīgāko komandu pulkā.

Līdz šim augstākais sasniegums Latvijas kadetēm bijis izcīnīta piektā vieta galvenā trenera Aināra Čukstes vadībā 2001.gada čempionātā. Arī šo izlasi trenē Čukste.

Latvijas U-16 basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Paula Strautmane, Digna Strautmane, Anna Dreimane, Kristiāna Rikveile, Marta Jančevska, Kintija Kalniņa (visas - BJBS «Rīga»/«Rīdzene»), Sindija Kudule, Annija Einere, Laura Grabe (visas - Rīgas 3.BJSS), Amanda Betlere, Zane Ozoliņa (abas - BJBS «Rīga»/TTP-1), Tatjana Savicka («Daugavpils»).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu