Naglis: "Riga Baja" ir sarežģītāks par vairumu rallijreidu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas un Krievijas čempionāta posms rallijreidā "Riga Baja" notiek pēc "Dakaras" sērijas parauga, tāpēc ir sarežģītāks par vairumu sacensību, trešdien notikušajā sacensībām veltītajā preses konferencē izteicās Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidents Jānis Naglis.

Sacensības kā Latvijas un Krievijas čempionāta posms notiks otro gadu pēc kārtas

"Šis ir starptautisks projekts, kas pie mums īstenojas otro reizi. Tas, ka divu valstu federācijas var par visu vienoties un nokārtot finansiālos jautājumus, ir liels sasniegums," uzsvēra Naglis. "Šis būs izšķirošais Krievijas čempionāta posms, līdz ar to tie, kas vairs ne uz ko augstu nepretendē, ir paslinkojuši ierasties."

""Riga Baja" notiek pēc "Dakaras" sērijas parauga un ir sarežģītāks par vairumu rallijreidu," stāstīja LAF prezidents. "Prieks, ka līdzās Krievijas braucējiem uz starta stājas arī latvieši. Tāpat Krievijas sportisti sacensībās īrēs mūsu ražojuma automašīnas."

"Riga Baja 2011" pulcēs labākos Latvijas un Krievijas rallijreida braucējus. 12.augustā sacensību starts tiks dots Rīgā, bet 13. un 14.augustā sportisti sacentīsies Jēkabpils, Salas un Viesītes apkārtnes ceļos.

Apmeklētājiem pasākums būs bez maksas

"Tā kā Biķernieku trase nonākusi Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārraudzībā, daļa sacensību notiks Rīgā, piektdien sākoties pie Motormuzeja," atklāja "RE Autoklubs" direktors un "Riga Baja" sacensību iniciators un aizsācējs Roberts Elbakjans. "Pēc tam sportistus gaida pārcelšanās uz Jēkabpili, kur sacīkstes norisināsies sestdien un svētdien."

"Prieks, ka līdz ar rallija startu tiek atgādināts arī par Motormuzeja izcilo kolekciju," izteicās Rīgas Motormuzeja direktors Aivars Aksenoks. "Tāpat šī būs lieliska iespēja pārbaudīt Biķernieku trases iespējas, jo piektdienas posmi notiks ne tikai uz trases asfaltbetona seguma."

Organizatori sola pēc sacīkstēm paši sakopt Biķernieku trasi

"Jau izsenis padomju autosporta Meka bijusi tieši Baltijas valstis, īpaši Latvija," stāstīja pazīstamā Krievijas rallijreida "Zīda ceļš" organizators Vladimirs Kovaļovs. "Pati Biķernieku trase jau ir kļuvusi leģendāra. Pagājušā gada sacensības noritēja ļoti veiksmīgi un no dalībnieku puses guva tikai labākās atsauksmes, kam apliecinājums ir rallija atkārtota aizvadīšana."

Sacensībās startēs 19 Krievijas ekipāžas, bet no Latvijas būs četras, kuras pilotēs Aldis Vilcāns, Toms Brants, Raivis Zeltiņš un Andrejs Radzēvičs.

"Riga Baja 2011" dalībnieku pulkā būs slaveni Krievijas sportisti - pieckārtējais Dakaras rallijreida un divkārtējais "Zīda ceļa" rallijreida dalībnieks, trīskārtējs Krievijas čempions Aleksejs Berkuts, kuram stūrmanis ir latvietis Agris Pētersons. Tāpat piedalīsies 2009.gada "Zīda ceļa" trešās vietas ieguvējs un potenciālais 2012.gada "Dakaras" rallijreida dalībnieks Aleksandrs Terentjevs seniors, divkārtējais "Zīda ceļa" dalībnieks, šā gada Pasaules kausa kopvērtējuma līderis un Marokas rallijā pieredzi guvušais Iļja Kuzņecovs.

2010.gada jūnijā notikušais rallijreids "Riga Baja" vēsturē iegājis kā pirmais Latvijas un Krievijas atklātā čempionāta kopīgais posms, kurš notika Madonas apkārtnes ceļos. Salīdzinot ar 2010.gadu, šoreiz "Riga Baja" trase ir kļuvusi garāka. Šogad sportistiem sacensību režīmā būs jāveic apmēram 400 kilometru. Rallijreida starts tiks dots un pirmais ātrumposms notiks 12.augusta pēcpusdienā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, 13.augustā norisināsies ātrumposmi Zasa-Birži, Pērlītes-Silakrogs un Viesīte-Vārnava-Gustiņi-Viesīte, bet 14.augustā vēl divi ātrumposmi - Viesīte-Vārnava-Gustiņi-Viesīte un Silakrogs-Pērlītes.

Rallijreida centrs 12.augustā atradīsies Rīgā pie Biķernieku trases, bet 13. un 14. augustā - pie Jēkabpils sporta nama Brīvības ielā 2e/1.

Uzvarētāju apbalvošana plānota 14.augustā ap plkst.20 Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā.

Pagājušajā gadā rallijreids "Riga Baja" kļuva par Latvijas rallijreida un Krievijas rallijreida ceturto posmu. Krievijas čempionāta ieskaitē tieši Latvijā kļuva zināmi 2010.gada sezonas čempioni. Divu dienu sacensībās uz starta izgāja 27 ekipāžas, no kurām 19 pārstāvēja tieši Krieviju, jo vairākās ieskaitēs bija gaidāmas izšķirošās cīņas ne tikai par čempionu tituliem, bet arī par Krievijas čempionāta medaļām.

Par "Riga Baja 2010" čempionu absolūtajā ieskaitē kļuva Krievijas komandas "G-Force Motorsport" braucējs Boriss Gadasins ar "Nissan Pick Up". Viņš tuvāko sekotāju - Latvijas autosportistu Jāni Nagli ("RE Autoklubs", "Mitsubishi") - apsteidza par sešarpus minūtēm. Tomēr daudz svarīgākas bija Gadasina tiešo konkurentu ieņemtās vietas. Trešo vietu "Riga Baja" izcīnījušais Aleksandrs Miroņenko ("Nart Time Gazenergoset", "Nissan Frontier") tad arī kļuva par Krievijas čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu