Usmas ezerā sāksies PČ burāšanā mikro klases jahtām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šā gada 15. līdz 20. augustam Usmas ezera ūdeņos notiks 35. pasaules čempionāts (PČ) burāšanā mikro klases jahtām. Šobrīd dalību čempionātā ir pieteikušas 56 jahtas - gandrīz 200 burātāju no 9 valstīm. Līdz ar to tas būs cilvēku un valstu ziņā visplašāk pārstāvētais burāšanas pasākums Latvijā, TVNET informē organizatori.

''''HansaWorld Micro Cup 2011'' būs viens no ievērojamākajiem notikumiem Latvijas burāšanas dzīvē. Mikro klase ir viena no visattīstītākajām jahtu klasēm Latvijā, bet čempionātā piedalīsies daudz burātāju no Krievijas, Polijas, Francijas un citiem valstīm. Uz pasākumu plāno ierasties ievērojams skaits šā sporta veida cienītāju un viesu no Latvijas un ārzemēm. Mēs ceram, ka būs piemērots laiks un čempionāts izdosies spraigs un pārsteigumiem pilns,'' sacīja Stanislavs Backāns, Usmas jahtkluba komodors.

"Šis čempionāts ir pasaules mēroga pasākums, tāpēc esmu ļoti priecīgs piedalīties čempionāta organizēšanā. Pats nodarbojos ar burāšanu jau daudzus gadus. Burāšanas sports līdz šim nav pietiekami novērtēts un atspoguļots Latvijā, tāpēc HansaWorld Latvia atbalsta šo pasākumu ne tikai kā sponsori, bet arī piedalāmies tā organizēšanā, nodrošinot, lai plašāka sabiedrības daļa uzzina par burāšanas sporta pievilcību. Čempionāta organizēšanas komanda jau vairāk nekā gadu gatavojas šai nozīmīgajai dienai burāšanas sportā, lai pasākuma norise būtu visaugstākajā līmenī,'' skaidro "HansaWorld Latvia" valdes loceklis Edmunds Sprūdžs.

Zīmīgi, ka pirmo reizi čempionāta vēsturē tiks organizēta sacensību tiešraide "no ezera" gan krastā uz ekrāna, gan interneta tīmeklī tā, lai skatītāji paši var sekot līdzi notikumiem distancē.

Šāda iespēja nekad nav bijusi ne Latvijas, ne citos Micro Cup čempionātos citviet pasaulē.

Tiešraidi varēs vērot visi interesenti 19. augustā no pulksten 11:50 mājas lapā www.microcup.lv vai Usmas jahtkluba krastā. Tiešraidi nodrošinās “Triatel” un “Baltic Video Company”.

Ikviens ir laipni aicināts apmeklēt Usmas jahtklubu čempionāta nedēļā, lai interesanti pavadītu laiku starptautiskajā burātāju sabiedrībā. Ar pasākuma programmu var iepazīties un plašāku informāciju var iegūt mājas lapā www.microcup.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu