K. Puisīte atkārtoti uzvar "Latvian Open" golfa čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.golfs.lv

Latvijas golfa izlases spēlētāja Krista Puisīte svētdien ''Ozo Golf Club'' laukumā Rīgā uzvarēja ''Latvian Open'' amatieru čempionātā un otro gadu pēc kārtas starptautiskajā turnīrā palika nepārspēta sieviešu konkurencē, TVNET informē Latvijas Golfa federācija (LGF).

Trīs kārtu summā Krista Puisīte nospēlēja ar 215 sitieniem jeb vienu sitienu zem teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Uzvarētājai trīs sitienus zaudēja Izraēlas golfere Hadas Libman, bet laureātu trijnieku noslēdza uzvarētājas jaunākā māsa Māra Puisīte, kura no uzvarētājas atpalika septiņus sitienus.

Vīriešiem nepārspēts palika beļģis Mathias Boesmans, kam trijās dienās rezultāts bija 219 sitieni jeb +3 virs PAR. Otrais finišēja Itālijas spēlētājs Michele Cea, bet trešo vietu ieņēma Jani Hietanen no Somijas.

Labākais Latvijas spēlētājs vīriešu konkurencē bija 4.vietu guvušais Kārlis Broders. Trīs spēlētāji nospēlēja ar +12 virs PAR, bet atbilstoši nolikumam par vietu sadalījumu pirmajā sešiniekā augstāk tika Broders, jo sasniedza labāku rezultātu pēdējās 36 bedrītēs.

Gan 2010.gadā, gan šogad Krista Puisīte uzvarēja ar rezultātu zem PAR, apliecinot augstu meistarību, bet par savu nākamo mērķi Teksasas valsts universitātes studente izvirzījusi vairāku uzvaru gūšanu ASV studentu sporta (NCAA) sacensībās 2011./2012.gada sezonā.

Krista Puisīte: ''Labi, ka ''Latvian Open'' kausa vieta mājās nepaliks tukša (smejas). Nospēlēju turnīrā diezgan labi, un ļoti priecājos par rezultātu otrajā dienā, jo līdz šim nekad nebija izdevies nospēlēt ar -7 zem PAR. Centīšos tās spēles sajūtas atsaukt atmiņā un noturēt arī citās sacensībās. Šodien, kad jutu, ka varu uzvarēt, nebija viegli koncentrēties spēlei, un tas ietekmēja rezultātu. Laikam pārāk atbrīvojos.. lielākā daļa spēles ir galvā.''

Mathias Boesmans: ''Pēc laba rezultāta pirmajā dienā (-5 zem PAR) turpmāk tik labi negāja, taču šodien pēdējās deviņās bedrītēs spēju saņemties, un tas palīdzēja izcīnīt pirmo uzvaru starptautiskos turnīros. Uz Latviju atbraucu, lai ar labu rezultātu tiktu augstāk pasaules amatieru rangā, un esmu priecīgs, ka mans plāns izdevās. Bija patīkami spēlēt interesantā un labā laukumā, Ceru, ka nākotnē man izdosies panākt savu mērķi un iekļūt profesionāļu tūrē.''

Piedaloties 14 valstu spēlētājiem, “Latvian Open” startēja 100 kungi un 21 spēlētāja dāmu ieskaitē. Pēdējā kārtā svētdien cīņu turpināja 60 vīrieši un 18 sievietes, tādējādi laureātus nosakot 54 bedrīšu summā. Labākie “Latvian Open” spēlētāji ieguva ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR).

“Latvian Open” šogad notika 17.reizi – sacensības risinās kopš 1995. gada, kad turnīrs vēl notika Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001. gadam “Latvian Open” uzvarētājus noteica “Viesturos”, bet kopš 2002. gada – “Ozo Golf Club” laukumā.

“Latvian Open” dalībvalstis: Anglija, ASV, Austrālija, Beļģija, Igaunija, Itālija, Izraēla, Kazahstāna, Krievija, Latvija, Lietuva, Somija, Turcija, Zviedrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu