Latvijas orientieristi uz PČ dodas ar visaugstākajiem mērķiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Liene Veispale

Trešdien, 10.augustā, Francijā Savoie Grand Revard kūrortā sāksies pasaules čempionāts orientēšanās sportā (WOC 2011), kurā desmit dienu garumā sacentīsies pasaules ātrākie orientieristi no 52 valstīm. Šo sportistu skaitā būs arī deviņi Latvijas izlases pārstāvji - Aija Skrastiņa, Krista Mihailova, Laura Vīķe, Kristīne Kokina, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks, Kalvis Mihailovs, Andris Jubelis un Andris Kivlenieks, TVNET informē Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) preses dienests.

Sportistiem līdzi dosies izlases treneris Edgars Bernāns. Kā Bernāns apliecināja LOF rīkotajā preses konferencē, Latvijas izlases dalībnieki uz Franciju dodas ar visaugstākajiem mērķiem.

Treneris atklāj, ka vēlas, lai valstu kopvērtējumā Latvija ierindotos labāko desmitniekā. Tāpat arī stafešu sacensībās Latvijas izlases sieviešu komandai mērķis uzstādīts desmitnieks, bet no vīriešu komandas tiek gaidīti vēl augstāki rezultāti: ''Šogad redzu, ka Latvijas izlases vīri ir spējīgi ieskriet ātrāko sešiniekā un pie lielas veiksmes pat kāpt uz goda pjedestāla. Arī individuālajās distancēs ceram uz augstiem rezultātiem,'' komentē Bernāns.

Daļa izlases dalībnieku jau atrodas Francijā – līdzīgi kā citu valstu orientieristi, arī Latvijas sportisti izmanto iespēju iepazīt reģiona specifisko apvidu jau pirms pasaules čempionāta. Kā stāsta Latvijas izlases pārstāve Laura Vīķe, ''šogad čempionātam apvidus ir izraudzīts īpaši ''nesaudzīgs'' – gan tehniskā, gan fiziskā ziņā ārkārtīgi izaicinošs. Tomēr jāpatur prātā, ka mežs un distances ir vienas un tās pašas visiem dalībniekiem. Tāpēc galvenais ir spēt saglabāt vēsu prātu un koncentrēties distancei no pirmajiem soļiem līdz pat finišam.''

Arī Latvijas izlases līdere Aija Skrastiņa uzsver, ka šis noteikti būs interesantākais čempionāts, kāds ir bijis pēdējos gados: ''Sacensību apvidus ir ļoti neparasts, un cīņās par medaļām var notikt jebkas. Visu izšķirs spēja īstajā brīdī koncentrēties un nekļūdīties.''

Šis Aijai Skrastiņai būs jau 9. pasaules čempionāts. 2009.gadā Ungārijā notiekošajā pasaules čempionātā Skrastiņa ieguva 9.vietu vidējā distancē, bet pirms divām nedēļām Pasaules Karavīru sporta spēlēs Riodežaneiro orientēšanās sporta vidējā distancē izcīnīja zelta medaļu.

No Riodežaneiro tikko kā atgriezies arī Latvijas izlases pārstāvis Mārtiņš Sirmais, kurš preses konferencē atklāja, ka ir gatavs pasaules čempionāta sprinta un vidējai distancei, kā arī cīņām stafetēs. ''Man patīk tehniskā ziņā sarežģītas distances. Tā kā viena no manām priekšrocībām ir ātrums, tad labus rezultātus varu uzrādīt sprinta distancē.'' Tieši sprinta distancē 2007.gada pasaules čempionātā Mārtiņš Sirmais ieguva augsto 5.vietu.

Pasaules čempionāta ietvaros sacensības norisināsies sprintā, vidējā distancē, garajā distancē un stafetēs. Katrā distancē, izņemot stafetes, notiks kvalifikācijas skrējieni, kuros noskaidros tos ātrākos orientieristus, kuri sacentīsies finālskrējienos. Čempionāta pirmās cīņas sākies ar 13. augusta garās distances kvalifikācijas skrējieniem, turpināsies ar vidējās distances kvalifikācijas skrējieniem 14. augustā.

16.augusts sacensību programmā ieplānots sprinta sacensībām: jau 9 no rīta sāksies sprinta kvalifikācijas skrējieni, kuros noskaidros sportistus, kas tajā pašā dienā Francijas pilsētā Chambery sacentīsies orientēšanās sprinta sacensību finālos.

17.augustā norisināsies finālsacensības garajā distancē, 19.augustā - fināls vidējā distancē, bet 20.augustā sportisti stāsies uz starta stafešu sacensībās. Pirmo reizi no 72 dalībvalstīm, kas ietilpst Starptautiskajā Orientēšanās federācijā, dalību čempionātā apstiprinājušas 52 valstis no pieciem kontinentiem.

Šāda mēroga čempionāts īpaši priecē orientēšanās sporta līdzjutējus, turklāt tas sakrīt ar Starptautiskās Orientēšanās federācijas 50.gadadienu.

Sacensībām būs iespējams sekot līdzi WOC oficiālajā interneta lapā: www.woc2011.fr.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu