Gudļevskis paraksta līgumu ar NHL klubu «Lightning» (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis parakstījis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Tampabejas «Lightning», vēsta komandas oficiālais «Twitter» konts.

Latviešu vārtsargs parakstījis divvirzienu kontraktu.

Paredzams, ka Gudļevskis par vietu NHL cīnīsies kādā no «Lightning» fārmklubiem - Sirakjūsas «Crunch» Amerikas hokeja līgā (AHL) vai Floridas «Everblades» Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Šajā vasarā «Lightning» izvēlējās Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru, un šī mēneša sākumā viņš piedalījās vienības jauno talantu treniņnometnē.

Savukārt jūlijā Gudļevskis pieņēma lēmumu atstāt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas «Dinamo», lai cīnītos par iespēju spēlēt NHL.

Vārtsargs ir trešais latviešu hokejists, kuru draftējusi «Lightning» komanda. 1999.gadā tā ar 127.numuru izvēlējās Kasparu Astašenko, bet četrus gadus vēlāk ar 255.numuru ieguva tiesības uz Raimondu Daņiliču. Tāpat līdz šim divi latviešu spēlētāji devušies «Lightning» komandas sastāvā NHL mačos - Astašenko un Mārtiņš Karsums.

Gudļevskis šovasar kļuva par 29. latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Šobrīd 21 gadu vecais Gudļevskis 2010.gada vasarā noslēdza līgumu ar Rīgas «Dinamo» un iepriekšējās trīs sezonas aizvadīja KHL komandas jaunatnes vienībā «Rīga», kas cīnās Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Pagājušajā sezonā Gudļevskis debitēja arī Rīgas «Dinamo» sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs (82 minūtes un 27 sekundes), kurās atvairīja 92,1% metienu un vidēji zaudēja 2,18 vārtus. Tāpat aizvadītajā sezonā Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs (92,5% atvairītu metienu un vidēji 2,22 zaudēti vārti) un tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā. Pirms tam viņš ir spēlējis arī Latvijas U-20 un U-18 izlašu sastāvos.

Kopā Gudļevskis MHL regulārajos čempionātos aizvadīja 145 spēles (92,2% atvairītu metienu, vidēji zaudēti 2,21 vārti, 11 sausās spēles) un 10 «play-off» mačus (85,0% atvairītu metienu un vidēji 4,71 zaudēti vārti).

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu