Rīgas VEF pagarinājis līgumu ar Jāni Bērziņu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Ciamillo-Castoria / Matteo Marchi

Latvijas čempionvienība Rīgas VEF uz trīs sezonām pagarinājusi līgumu ar vienu no Latvijas U-20 basketbola valstsvienības līderiem Jāni Bērziņu, TVNET informē kluba direktore Laila Spaliņa.

Pagājušo sezonu Bērziņš aizvadīja BK «Valmiera» sastāvā.

«VEF Rīga» galvenais treneris Ramuns Butauts: «Jānis Bērziņš ir viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem spēlētajiem, ko apliecina arī viņa vadošā loma Eiropas čempionātā U-20 izlases sastāvā. Mēs ar viņu rēķināmies, viss ir Jāņa paša rokās – turpināt pilnveidot savu meistarību un nākotnē ieņemt svarīgu vietu «VEF Rīga» komandā.»

Basketbolista gaitas Bērziņš (1993.gads) sāka Rūjienā, no 12 gadu vecuma turpināja Valmieras Bērnu sporta skolā, pēc tam BK «Valmiera» rindās.

2011./2012.gada sezonā jaunais talants pievienojās «VEF Rīga», novērtējot to kā labu perspektīvu savai turpmākajai karjerai, un izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiona titulu. 2012./2013.gada sezonu viņš aizvadīja Valmieras komandas sastāvā, kur bija viens no komandas līderiem un izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

«Man ir liels prieks, ka turpināšu savu karjeru Latvijas čempionvienībā un varēšu pārstāvēt arī Latviju starptautiski klubu līmenī. Esmu gatavs augt kopā ar komandu un smagi strādāt, lai tuvākajos gados arī Latvijas komanda varētu spēlēt Eirolīgā. Tas nav nekas nereāls, un ceru, ka varēšu būt daļa, kas šo mērķi realizē,» sacīja Bērziņš.

«Nebaidos teikt, ka «VEF Rīga» ir viena no labākajām komandām Austrumeiropā, lieliska organizācija, treneru korpuss, tāpēc ceru, ka spēsim kopīgi sasniegt augstus rezultātus,» tā viens no U-20 līderiem.

2011.gada Eiropas U-18 čempionātā Bērziņš bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt 10. vietu, savukārt šogad, 2013. gadā, U-20 valstsvienības sastāvā Bērziņš sasniedza vēsturisku panākumu, izcīnot Latvijai sudraba medaļas, kas ir otrais augstākais sasniegums aiz leģendārās Latvijas uzvaras pirmajā EČ 1935.gadā, kā arī tika iekļauts šā turnīra simboliskajā izlasē.

Pēc teicamā snieguma U-20 Eiropas čempionātā Bērziņš saņēmis vīriešu valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska uzaicinājumu pievienoties izlases treniņiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu