Rubļevska kvalificējas Londonas olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas sportiste Jeļena Rubļevska svētdien izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā, tādējādi kvalificējoties 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Londonas Olimpiādei automātiski kvalificējās pirmo astoņu vietu ieguvējas.

Finālsacensībās Rubļevska uzrādīja piekto rezultātu paukošanā, 32.rezultātu peldēšanā, jāšanā Latvijas sportiste sasniedza piekto vietu, bet šaušanas un skriešanas apvienotajā disciplīnā devīto vietu, kas summā ļāva tika pie 5468 punktiem.

Par Eiropas čempioni ar 5600 punktiem kļuva olimpiskā čempione Lena Šēneborna no Vācijas, kura apsteidza ungārieti Adrienu Totu un Ukrainas sportisti Viktoriju Terešuku.

Kā ziņots, vīriešu finālsacensībās sestdien Latvijas sportists Deniss Čerkovskis izcīnīja 16.vietu, bet vēl viens Latvijas pārstāvis Sandris Šika ieņēma 32.pozīciju.

Par Eiropas čempionu ar 5996 punktiem kļuva Krievijas sportists Andrejs Moisejevs, kurš apsteidza savu tautieti Sergeju Karjakinu un Dmitro Kirpuljanski no Ukrainas.

Jau vēstīts, ka priekšsacīkstes ceturtdien nespēja pārvarēt vēl viens Latvijas sportists Staņislavs Judkins.

Arī vīriešu konkurencē pirmo astoņu vietu ieguvēji sev nodrošināja ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu